Pijani košarkaš promašio stan i prespavao kod komšije

Košarka 08. dec 201510:00 > 10:03
Izvor: Boris Streubel/Bongarts

Neverovatna priča dolazi iz Francuske, a "junak" je košarkaš tamošnjeg šampiona Hajko Šafarcik.

Nemački reprezentativac, naime, toliko se napio posle subotnjeg prvenstvenog meča sa Antibom da je ušao u pogrešan stan i noć proveo na krevetu kod komšije!

Mediji su nekako saznali za ovu priču, tako da 31-godišnjem Šafarciku nije ostalo ništa drugo nego da se izvini za neugodnu situaciju.

„To što sam uradio nije dobro. Kada smo se vratili iz Antiba bio sam razočaran rezultatom i napravio sam ogromnu grešku. Preuzimam odgovornost i odgovaraju za svoje postupke. Želim da se izvinim saigračima, trenerima, klubu i našim navijačima. Vrhunski sportisti moraju da budu primer, što sa mnom nije bio slučaj. Prihvatiću bilo koju kaznu od kluba“, rekao je Šavarcik, koji je prošlog leta iz Bajerna došao u Limož.

Limož je tek 13. u prvenstvu Francuske sa pet pobeda i šest poraza, dok je u Evroligi upisao dva trijumfa u osam utakmica.

Želim da demantujem glasine da je Hajko bio u pogrešnoj zgradi. Bio je na pravom mestu, ali je pogrešio sprat i stan. Njegovo ponašanje je neprihvatljivo, ali jednu grešku možemo da mu oprostimo. Svaki sledeći ispad značio bi i njegov odlazak iz kluba“, rekao je predsednik Limoža Frederik Forte.