Zvezda u minusu 1,2 miliona, Partizan 500.000 dinara

Fudbal 25. maj. 202218:251 komentar
Podeli:
Izvor: Shutterstock

Kasa Crvene zvezde olakšana je za 1,2 miliona, dok će Partizan na račun Fudbalskog saveza Srbije morati da plati 500.000 dinara. Kazne, po istom osnovu, zbog upotrebe pirotehnike na tribinama, izrekla je Disciplinska komisija FSS, na sednici u sredu.

Navijači šampiona Srbije preterali su sa upotrebom baklji, petardi, topovskih udara i dimnih bombi na mečevima sa Partizanom, Čukaričkim i Napretkom. Na „večitom derbiju“, najvatrenije pristalice Crvene zvezde napravile su i vatromet, zbog čega je prvostepeni organ izrekao jedinstvenu kaznu od 1,2 miliona dinara.

Povezano

Navijači Partizana imali su sličan scenario na poslednjem prvenstvenom susretu sa najljućim rivalom. Zato će klub morati da plati 500.000 dinara.

To nije sve. Crno-belima sledi još jedna kazna zbog štete na tribinama. Saznajemo da je veći deo zahteva opravdan i da bi Disciplinska komisija FSS, na narednoj sednici, trebalo da izrekne konačnu odštetnu sumu. U toku je utvrđivanje stepena oštećenja na čitačima ulaznica.

Sa sličnim zahtevom, usmerenim ka Crvenoj zvezdi, obratio se i TSC. Iz Bačke Topole traže naknadu štete, posle aprilskog susreta, u iznosu od oko 850 evra.

Pokrenut je postupak protiv Milana Martinovića, sekretara Javor Matisa. Režirao je težak incident na meču sa Loznicom (1:0), ušao u teren i obrušio se na dvojicu fudbalera gostujućeg tima. Operativac povratnika u superligaško društvo nalazi se pod uslovnom kaznom i preti mu duža suspenzija. Konačnu odluku doneće Disciplinska komisija FSS, najverovatnije, na narednoj sedici.

Po dva meča kažnjeni su Lazar Arsić i Đorđe Maksimović, isključeni u poslednjem superligaškom kolu. Trener u stručnom štabu Radničkog, Aleksandar Jovanović, sankcionisan je sa 30.000 dinara. Posle crvenog kartona, nastavio je da sa uvredama službenim licima i zaokružio otužan ambijent u poslednjoj prvenstvenoj utakmici sezone na stadionu u Humskoj.

Komentari

Vaš komentar