„Život dajem, ali srpski fudbal mafijaškoj hobotnici ne dam“

Fudbal 25. maj 202116:4215 komentara
Podeli:
Kokeza, Bjeković i Pantelić
Izvor: Guliver image

Dan posle smene sa mesta potpredsednika Fudbalskog saveza Srbije, Marko Pantelić je zvaničnim saopštenjem najavio tužbu protiv Izvršnog odbora i poručio da ni po cenu života srpski fudbal neće prepustiti "mafijaškoj hobotnici".

Celokupna zavrzlama u Savezu počela je odlukom Pantelića, koji je bio i v.d. predsednika FSS, da smeni Izvršni odbor na čelu sa Nenadom Bjekovićem, Marjanom Rnićem, Dušanom Mrakićem, Draganom Ilićem i Brankom Stojakovićem.

Usledio je kontra-udar pomenutih čelnika u vidu hitnog sastanka IO na kojem je izglasana smena Pantelića i postavljanje Nenada Bjekovića na mesto prvog čoveka FSS.

Posle svega, nekadašnji napadač Crvene zvezde i reprezentacije Srbije oglasio se saopštenjem koje prenosimo u celosti.

Vršilac dužnosti predsednika FSS Marko Pantelić odlučan je u svojoj nameri da borbu za spas i prosperitet srpskog fudbala vodi do kraja. Pokušaj bivšeg potpredsednika Saveza, Nenada Bjekovića i nekoliko smenjenih članova Izvršnog odbora da na nelegitiman način preuzmu srpsku fudbalsku organizaciju primorale su Pantelića na žestoku borbu protiv ljudi kojima su fotelje i lični interesi ispred dobrobiti srpskog fudbala.

Pučisti predvođeni Novicom Tončevim (ministrom bez portfelja), generalnim sekretarom Saveza Jovanom Šurbatovićem, i Nenadom Bjekovićem dokazali su da im ništa nije sveto, počev od statuta Fudbalskog saveza Srbije, a zaključno sa interesom fudbala na ovim prostorima. Svoju bahatost pokušali su da demonstriraju juče kada su u SC FSS u Staroj Pazovi održali samoinicijativnu sednicu Izvršnog odbora, na kojoj su donete ništavne odluke.

Sednicu IO FSS može da zakaže samo predsednik Saveza, zamenik predsednika, odnosno počasni predsednik ukoliko zamenik predsednika nije izabran.

Prvobitno je sednica Izvršnog odbora bila zakazana za ponedeljak, ali tokom vikenda svi članovi IO blagovremeno su bili obavešteni o promeni termina i nova sednica trebalo je da bude održi u četvrtak, 27. maja. Suprotno tome, određeni broj članova IO okupio se danas u SC FSS u Staroj Pazovi kako bi samoinicijativno održao sednicu Izvršnog odbora.​

Moram da naglasim da sam na osnovu odredbi statuta FSS smenio nekoliko članova Izvršnog odbora i na njihovo mesto postavio nove. Ipak, održan je samoinicijativni sastanak, koji oni nazijaju sednicom IO, čiju su većinu činili prethodno smenjen članovi. Podsećam, sednicu IO može da zakaže samo predsednik FSS, odnosno zamenik predsednika ili počasni predsednik. Takođe, zamenik predsednika Saveza može biti izabran samo na osnovu predloga predsednika FSS. Dakle, ova sednica IO održana je na neregularan način, pa su i odluke koje su tom prilikom donete NIŠTAVNE.

Ovo je nelegitiman akt svih bivših članova Izvršnog odbora. Oni će biti krivično gonjeni zbog ovog kriminalnog čina i nepoštovanja statuta Fudbalskog saveza Srbije. Pod lupom pravde posebno će se naći persona koja je otuđila i zloupotrebila pečat Saveza.

Javnost u Srbiji mora da bude upoznata sa planom besprizornih karijerista da se spreči ostvarenje Pantelićeve ideje za ozdravljenje srpskog fudbala, kao i da se zaustavi njegovo dalje blamiranje u evropskim i svetskim okvirima. Bjeković i njegova bulumenta godinama unazad sede na odgovornim funkcijama u Savezu, a da pritom prstom nisu mrdnuli kako bi se sprečile nečasne radnje u domaćem fudbalu. Zna se koga su navijači svojevremeno terali iz kluba zbog „odgovornog rada“. Takođe se zna ko je i koliko dao srpskom fudbalu. Vreme je da se uz pomoć državnih organa jednom zauvek stane na put kriminogenim strukturama u srpskom fudbalu.

Dosta je bilo mulja u kom godinama pliva naš fudbal. Dosta je bilo upozorenja od UEFA o nečasnim radnjama u srpskom fudbalu. Mučno mi je da slušam priče o lošem kvalitetu Superlige. Šta da radim? Da sedim po strani i gledam kako se pojedinci bahate?! Ne, ja nisam od tih i svi koji me poznaju svesni su da sam spreman na žestoku borbu. Neću da dozvolim mafijaškoj hobotnici da preuzme srpski fudbal i sa njim radi šta joj se prohte. Za svoju zemlju i fudbal u našoj Srbiji spreman sam i život da dam. O nečasnim radnjama ove ‘stručne gospode’, kao i o svakodnevnim pritiscima koje sam trpeo i za šta postoje dokazi tek ćemo govoriti„, navodi se u saopštenju.

Jasno je da ovde neće biti kraj „ratu“ za prevlast u srpskom fudbalu. Očekuju se novi potezi u narednim danima…

Komentari

Vaš komentar