Zbog nereda na finalu Eura: Englezi kažnjeni utakmicom bez publike

Fudbal 18. okt 202118:08
Podeli:
Izvor: Jack Thomas/Getty Images

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je reprezentaciju Englekse jednom utakmicom igranja pred praznim tribinama zbog nemira na Vembliju u finalu Evropskog prvenstva.

Jedna utakmica bez publike i druga utakmica uslovno na dve godine, to je zapravo puna kazna koju je UEFA izrekla Fudbalskoj asocijaciji.

UEFA je pojasnila da je disciplinski postupak pokrenut zbog nediscipline na samom stadionu i oko njega na utakmici finala EURA 2020. u kojoj su se sastale Engleska i Italija.

„Iako smo razočarani zbog kazne, jasno nam je zašto je određena“, prokomentarisali su iz Fudbalske asocijacije.

„Osuđujemo ružno ponašanje pojedinaca koji su osramotili sve prisutne na Vembliju u finalu Eura i duboko žalimo što zbog toga ima ljudi koji nisu mogli da uđu na stadion“, dodaje se u saopštenju FA.

„Odlučni smo u tome da sprečimo da se išta slično ponovi, zato smo okupili nezavisnu komisiju koju predvodi baronesa Kejsi i koja će izvestiti o svim okolnostima slučaja. Nastavljamo da radimo sa nadležnim telima i podržavamo njihove napore svih da se protiv odgovornih sprovedu sudski postupci“, zaključeno je u saopštenju Fudbalske asocijacije.

Komentari

Vaš komentar