Veliko srce senegalskog fudbalera: Sadio Mane igrao humanitarni meč po blatu

Fudbal 16. jun 202217:534 komentara
Podeli:
Sadio Mane Senegal
Izvor: Guliver Image

Senegalski fudbaler Sadio Mane još jednom je pokazao veliko srce. Iako je tokom protekle sezone odigrao 51 meč za Liverpul u svim takmičenjima i branio boje Senegala na Kupu Afrike, kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i za naredni Kup Afrike, za njaga nema odmora.

#related-news_0

I dok se svetski mediji bave pitanjem da li će napustiti Liverpul, odnosno da li će karijeru nastaviti u Bajernu i koliko će transfer iznositi, ovaj Senegalac nastavlja svoju humanitarnu misiju.

Mane je upravo odigrao humanitarni meč u rodnom gradu u Bambali i to na blatnjavom terenu na kome je i započeo prve fudbalske korake. Nije mu smetalo što nema trave i što je danas velika fudbalska zvezda.

Senegalski fudbaler poznat je kao veliki humanitarac, koji je odrastao u velikom siromaštvu. Zato danas često pomaže zemljake. Pamti se i njegova izjava:

„Zašto bih kupovao 10 ferarija, 20 dijamantskih satova ili dva aviona? Pomogao sam da se izgrade škole, stadion i obezbedio odeću, obuću i hranu za ljude koji su ekstremno siromašni. Više volim da moji ljudi dobiju malo od onoga što mi je život dao.“

 

Komentari

Vaš komentar