Valdano: Rat su dobili engleski navijači, u Španiji prstom nisu mrdnuli

Fudbal 22. apr 202119:361 komentar
Izvor: Victor Chavez/Getty Images for Soccerex

Bivši generalni direktor Real Madrida Horge Valdano prokomentarisao je o neuspeli projekat formiranja Superlige u organizaciji 12 vodećih (najbogatijih) evropskih klubova i dotaknuo se popularizacije sporta među decom.

Madriđani su bili među 12 klubova koji su u nedelju pokrenuli najveću buru u istoriji fudbala. Osnovali su Superligu, da bi za manje od 48 sati sve stalo i raspalo se, isključivo zahvaljujući velikom otporu navijača u Engleskoj.

Šest klubova iz Premijer lige povuklo je nogu, a zatim su iz novoformiranog takmičenja istupili Atletiko Madrid, Inter i Milan.

“Očigledno da je dokument koji su potpisali klubovi imao malu pravnu snagu. Ovaj rat dobili su engleski navijači jer u Španiji niko nije mrdnuo prstom,“ rekao je Valdano i nastavio:

„Ne možete da napravite revoluciju proizvoda koji je toliko popularan poput fudbala, a da ne poznajete sam proizvod i ne razumete kupca. Sada dvanaestogodišnji dečak ne može da podnese rezultat 0:0 duže od 12 minuta. Projekat Superlige nije uspeo, ali ostavlja otvorenim pitanje neophodnih promena. Velike organizacije trebalo bi da razgovaraju o tome sa klubovima kako bi postigle konsenzus.“

 

Komentari

Vaš komentar