Union dobio dozvolu da na poslednji meč pusti navijače

Fudbal 17. maj. 202119:05
Podeli:
Izvor: Stuart Franklin/Bongarts/Getty Images

Na utakmici poslednjeg kola Bundeslige u kojoj će Union u Berlinu dočekati Lajpcig na tribinama će biti 2.000 navijača.

„Union Berlin zatražio je dozvolu da na tribine pusti određeni broj navijala i, nakon konsultacija sa zdravstvenim vlastima, odlučili smo da taj zahtev usvojimo pa će na stadionu na tom meču biti prisutno 2.000 navijača“, rekao je na konferenciji za medije Martin Palgen, portparol Vlade Berlina za sportska pitanja.

Vlasnici sezonskih ulaznica tako će sa tribina moći da prate poslednji meč sezone u kome njihov tim ima priliku da se izbori za mesto koje sledeće sezone vodi u kvalifikacije za Ligu konferencije.

Postoji, naravno, i ono „ako“.

Union je na svom sajtu uz objavu ove informacije stavio i obaveštenje da će ovaj „pilot projekat biti moguć samo ako u tom momentu to dozvoli trenutna situacija sa pandemijom“, a to je potvrdio i predstavnik Vlade. Uslov je da u narednim danima pred meč broj novozaraženih ne premaši 100 slučajeva na 100.000 stanovnika.

Dodatni uslov za vlasnike sezonske ulaznice da se prijave i dobiju priliku da dođu na stadion je da su ili u potpunosti oporavljeni od koronavirusa koji su preležali ili da su revakcinisani ili imaju negativan test na koronavirus. Ulaznice će biti navijačima raspoređeni lutrijom.

Ukoliko sve bude po planu biće to prvi fudbalski meč odigran pred navijačima u Nemačkoj od oktobra prošle godine.

Mečevi poslednjeg kola Bundeslige igraju se u subotu, 22. maja od 15:30.

Komentari

Vaš komentar