UEFA: Sevilja menja Bilbao, Dablin ostao bez domaćinstva

Fudbal 23. apr. 202114:06
Podeli:
Izvor: Reuters, Denis Balibouse

Izvršni komitet UEFA saopštio je da će Sevilja biti jedan od domaćina predstojećeg Evropskog prvenstva, te da se mečevi neće igrati u Dablinu.

UEFA je od svakog od 12 gradova domaćina EP zatražila planove za povratak navijača na stadione do početka aprila. Amsterdam, Baku, Bukurešt, Budimpešta, Kopenhagen, Rim, Glazgov, London i Sankt Peterburg su potvrdili da će dozvoliti povratak dela gledalaca na tribine, dok Bilbao, Dablin i Minhen to nisu učinili.

U četvrtak je saopšteno da Bilbao ostaje bez domaćinstva, a u petak je odlučeno da će se mečevi grupe E i jedan duel osmine finala igrati u Sevilji. Dodaje se da će tim utakmicama moći da prisustvuje ograničen broj navijača.

Odlučeno je da se utakmice neće igrati u Dablinu, već da će se takmičenje u grupi E održati u Sankt Peterburgu. Takođe, meč osmine finala koji je trebalo da se igra u Dablinu, odigraće se na Vembliju u Londonu.

Saopšteno je da će navijači moći da prisustvuju i mečevima u Minhenu.

„Naporno smo radili sa domaćinima i lokalnim vlastima kako bismo obezbedili sigurno okruženje na utakmicama i srećan sam što če gledaoci moći da prisustvuju svim mečevima“, rekao je prvi čovek UEFA Aleksandar Čeferin.

Evropsko prvenstvo igraće se od 11. juna do 11. jula.

Komentari

Vaš komentar