UEFA oštro reaguje: Ko igra Superligu, ne može ništa drugo

Fudbal 18. apr. 202118:321 komentar
Podeli:
Izvor: Reuters, Denis Balibouse

U posednje vreme sve više se govori o formiranju Evropske Superlige, takmičenja koje bi vodili i u kojem bi učestvovali najjači evropski fudbalski klubovi. UEFA se logično protivi takvom scenariju, a kao način borbe protiv ovakvog razvoja događaja pripremila je oštre kazne, saznaje italijanski novinar Fabricio Romano.

„Klubovima koji budu članovi Superlige biće zabranjeno da igraju u bilo kojem domaćem takmičenju, na evropskom ili međunarodnom nivou, a igračima bi moglo da bude uskraćeno pravo da predstavljaju svoje držanve reprezentacije“, navodi se u saopštenju UEFA, koje prenosi Fabricio Romano.

Nedavno su ostrvrski mediji preneli da bi ekipe „velike šestorke“ engleskog fudbala bile zainteresovane za nastup u ovom takmičenju, a sa Superligom su kontakt imali i ostali najveći evropski klubovi.

Ideja o ovakvom takmičenju postoji od devedesetih godina, a često je kritikovana zbog toga što bi nesumnjivo doprinela povećanju razlike u kvalitetu i finansijskoj moći između najvećih klubova i onih manjih.

Komentari

Vaš komentar