Tončevi suspendovani do izricanja kazne

Fudbal 02. dec 202118:21
Podeli:
Novica i Stanislav Tončev
Izvor: Srđan Stevanović/Starsport

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije, na sednici u četvrtak, suspendovala je Novicu i Stanislava Tončeva, do izricanja kazne povodom ulaska u sudijsku svlačionicu, u poluvremenu utakmice Radnik – TSC (2:1).

U obrazloženju odluke naglašeno je da su Tončevi dužni da do utorka, 7. decembra, dostave pisana izjašnjenja po disiplinskoj prijavi. Suspenzija traje do donošenja odluke o sankciji, najkasnije dva naredna meseca. Vreme provedeno po suspenzijom obračunava se u kaznu.

Protiv odluke Disciplinske komisije FSS nije dozvoljeno pravo žalbe.

Povezano

Suspenzija podrazumeva zabranu vršenja funkcija u klubu, udruženju, ili savezu i zastupanja, u bilo kom vidu. Stariji u porodici Tončev, Novica, nalazi se na čelu Fudbalskog saveza Regiona istočne Srbije, istovremeno je i član Odbora za hitna pitanja i Izvršnog odbora FSS. Mlađani Stanislav obavlja funkciju predsednika surduličkog superligaša Radnika.

Obojica se tereteza nedozvoljen ulazak u sudijsku svlačionicu tokom poluvremena utakmice Radnik-TSC (2:1). Službena lica sa utakmice u Surdulici, predvođena glavnim sudijom Dejanom Trifkovićem, dan posle utakmice, prijavila su “upad” čelnika superligaša Radnika. U izveštajima, dostavljenim i od pomoćnika Bojana Banovića Slobodana Pavlovića, i četvrtog arbitra, Aleksandra Živkovića, jasno su navedeni detalji incidenta.

Navodno, Novica i Stanislav Tončev imali su primedbu na isključenje napadača  Radnika, Uroša Milovanovića. Tvrdnje da nije bilo osnova za žuti karton pokušali su da dokumentuju i snimcima sa telefona. Dijalog “bez ružne reči”, kako su podvukla službena lica, nastavljen je i oko još jednog spornog detalja – prvog žutog kartona mlađanom Milovanoviću.

Kruševljani u minusu 100.000 dinara

Kasa Napretka olakšana je za 100.000 dinara.

Kruševački klub loše je organizovao meč sa niškim Radničkim.

Odmah potom, Tončevi su u miru napustili sudijsku svlačinionicu. Glavni sudija Dejan Trifković napustio je na kratko svlačionicu u želji da se javi na telefon. U tom period, identifikovao je desetak nepozvanih gostiju ispred vrata. Većih incidenata, kao je navedeno u izveštajima sudijske četvorke, nije bilo…

Odluka o visini kazne očekuje se naredne nedelje. Sankciju, u prvom stepenu, izreći će Disciplinska komisija, na čijem čelu se poslednjih godina nalazi beskompromisni predsednik Ivan Nikolić.

 

Komentari

Vaš komentar