Stanković: Moramo pametno da rizikujemo

Fudbal 15. sep 202115:413 komentara
Izvor: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde u četvrtak dočekuju Bragu u prvom kolu grupe F Lige Evrope. Meč na stadionu "Rajko Mitić" će početi u 18:45 sati.

Trener srpskog prvaka Dejan Stanković zbog povrede neće moći da računa na Milana Pavkova.

„Zadovoljni smo kako smo reagovali posle ispadanja iz kvalifikacija za Ligu šampiona. Ostvarili smo pobede u domaćem prvenstvu i Ligi Evrope. Ne mislim da su naredne dve utakmice ključne. Najveći pritisak smo skinuli sa sebe samim plasmanom u Ligu Evrope, sad smo tu i igramo. Naredna utakmica sa Partizanom, bitna je takođe, ali mi imamo još maltene 40 mečeva ove sezone, tako da svakako ne mogu da budu ključne”, rekao je Stanković i nastavio:

“Igranje na svom terenu i pred svojom publikom svakako ima svojih prednosti. Verujem u momke, iskustvo je na našoj strani. Ova ekipa igra zajedno već godinu i po od kada sam došao i mislim da nam je to prednost jer znamo već sve naše boljke i kako da ih sakrijemo, ali i da iskoristimo svoje kvalitete”.

Pored Beograđana i Portugalaca u grupi su još Midtjilend i Ludogorec.

“Grupa je svakako kvalitetnija od one u kojoj smo igrali prošle godine. Iako se čuju drugačiji komentari.”

Pavkov zbog povrede neće biti na raspolaganju.

Pavkov nažalost neće moći da igra jer ne želimo da rizikujemo. Zvezda je takav klub da mora da igra bez svakog, a Milana naravno jedva čekamo da se oporavi.”

Stanković je napomenuo da njegova ekipa u četvrtak mora „pametno da rizikuje.“

„Biće to lep test za nas. Reč je o talentovanoj ekipi koja igra lep fudbal, sa kvalitetnim individualcima. Ne želim da ispadne da unapred pravimo odstupnicu, ali odavno nismo igrali sa ovako kvalitetnom ekipom.”

Veznji igrač Mirko Ivanić je pričao o saradnji sa Aleksandrom Kataijem.

„Imam sjajnu saradnju sa Kataijem, ali naš kvalitet je u tome što svako može da iskoči iz drugog plana i postigne gol, kao što je recimo Sanogo znao da reši utakmicu. Slažem se da je ova grupa teža od one u prošloj godini,“ dodao je Ivanić.

Komentari

Vaš komentar