Stanković: Da budemo pravi u svakom trenutku

Podeli:
Dejan Stanković
Izvor: Srđan Stevanović/Starsporfoto

Crvena zvezda će sutra od 18 časova i 30 minuta dočekati ekipu Voždovca u okviru poslednjeg kola Superlige Srbije, a crveno-belima biće i bod dovoljan da osvoje petu titulu u nizu i 33. ukupno.

Dejan Stanković strateg crveno-belih ističe da se zna šta je cilj njegovog tima.

Dosta puta smo pričali o sastavima, ali ne bih detaljnije ulazio u to. Znamo naš cilj, još u januaru smo rekli da imamo 16 utakmica – 16 finala, tako da izvešćemo najjači tim, kako fizički, tako i mentalno. Nema razloga da bude drugačije sutra i da odstupimo od toga.

Govorio je i o formaciji i o tome da li ćemo sutra istrčati sa jednim ili dva centarfora.

- Spremam utakmicu po utakmicu i to da li je jedan, dva, tri ili četiri špica, nama nije menjalo mnogo toga, jer znamo šta nam je činiti. Svesni smo da utakmica traje 90 minuta i da moramo da budemo pravi u svakom trenutku.

Pohvalno je Stanković govorio o ekipi Voždovca.

- Žele da igraju fudbal ko god da je protivnik, bilo da su domaćini ili gosti. Dva puta smo se susreli sa njima, znamo im vrline i mane, ali isto tako smo svesni da ćemo igrati kod kuće pred 40 hiljada ljudi. Spremni smo u potpunosti za meč. Da li bih doveo nekog iz Voždovca u Zvezdu? Radije bih zadržao ove igrače koje treniram.

Ulaz na utakmicu je besplatan, a očekuje se vatrena atmosfera na tribinama.

- Zvezda je uradila fenomenalnu stvar sa barjacima da se vratimo nekoliko godina i decenija u prošlost i siguran sam da će to biti mnogo lepo. Ne mogu da se odlučim koja kombinacija boja mi se sviđa, ali ću da kupim svaki kako bi mi ostali za uspomenu.

Otkrio je Stanković i za koga je navijao u finalu Lige Evrope.

- Bila je dobra utakmica, pravo čvrsto finale. Ako me pitate da li sam navijao da izgubi Rendžers - zaista nisam, ali sam navijao za Filipa Kostića, jer je reč o momku koju ima fenomenalnu sezonu. Na kraju je trofej zasluženo otišao u Frankfurt - zaključio je Stanković.