Šta pre Mondijala: Žreb za Ligu nacija 16. decembra

Fudbal 17. nov 202110:07
Podeli:
Sergej i Ronaldo
Izvor: FSS

Uživaju reprezentativci, divi se čitava Srbija pobedi u Lisabonu, ali dolazi i vreme planiranja predstojećih obaveza. „Orlove“ u martu očekuju, najverovatnije dve, prijateljske utakmice, a od juna i učešće u trećem ciklusu Lige nacija.

Žreb za najmlađe reprezentativno takmičenje zakazan je za 16. decembar.

Srbija će se i u trećem ciklusu, drugi put, takmičiti u B diviziji. Uoči žreba, izvesno je da će srpski tim u treći šešir, zajedno sa Izraelom, Rumunijom i Republikom Irskom.

Prvi šešir: Ukrajina, Švedska, BiH, Island.

Drugi šešir: Finska, Norveška, Škotska, Rusija.

Treći šešir: Izrael, Rumunija, Srbija, Republika Irska.

Četvrti šešir: Slovenija, Crna Gora, Albanija, Jermenija.

Povezano

#related-news_1

Takmičenje će u uslovima zgusnutog kalendara biti odigrano u svega dva meseca – junu i septembru. Počeće 2. juna, prvi ciklus imaće četiri, drugi dva kola.

Najavljene su i manje korekcije u sistemu takmičenja Lige nacija. Zemlje učesnice biće raspoređene u tri divizije, A, B, C, po 16 timova. Poslednja, D divizija, brojaće svega sedam reprezentacija, smeštenih u dve grupe, od četiri i tri ekipe.

Pobednici grupa u A diviziji, kao i ranije, igraće u junu 2023. doigravanje za pobednika Lige nacija. Ostali pobednici grupa napredovaće u višu diviziju. Poslednjeplasirane ekipe u divizijama A i B ispašće u niži rang. Fenjeraši iz grupa C divizije igraće baraž za opstanak, iz kojeg će dve selekcije u najnižu takmičarsku grupu.

Za sada, nije definisan sistem kvalifikacija za Prvenstvo Evrope 2024, pa se ne zna ni kakav će uticaj imati predstojeće takmičenje Lige nacija na spisak učesnika narednog kontinentalnog šampionata.

Srbija je takmičenje, u prvom ciklusu Lige nacija, počela iz C divizije. Osvojila je prvo mesto u grupi, u konkurenciji Crne Gore, Rumunije i Luksemburga. Pod vođstvom selektora Mladena Krstajića „orlovi“ su obezbedili učešće u baražu za plasman na Prvenstvo Evrope 2020. i napredak u B diviziju.

Žreb za Mondijal u Kataru zakazan je za prvi april.

Komentari

Vaš komentar