Srbija i Holandija za finale: Čuda su moguća, verujte u njih (20, SK1)

Fudbal 29. maj. 202213:40
Podeli:
Izvor: FSS/UEFA

Najbolji među najboljima… Kadeti Srbije spremni su za završne udarce na Prvenstvu Evrope u Izraelu, rešeni da jedini iz grupe najbolje četiri reprezentacije Starog kontinenta iskorače ka trofeju. Prvi stepenik – Holandija, u nedelju od 20 časova, uz direktan prenos na Sport klubu 1.

Na optimizmu sagrađena kula uspeha “orlića” i ovog puta ne ostavlja mnogo prostora računicama i kombinatorici. Srbija hoće trofej, ponavljaju horski selektor, kadeti i kompletna ekspedicija u Izraelu.

„Niko nije verovao, ubeđen sam, da možemo do polufinala. Ekipa polako sazreva, pred nama je velika šansa da napravimo još jedan iskorak. Napravili smo, do sada, veliki rezultat, ali… Moja malenkost i čitava ekipa ne zadovoljavaju se polufinalom. Silno motivisani, hoćemo u finale. Učinićemo sve da tamo i stignemo”, glasna je poruka Radovana Krivokapića, selektora Srbije.

Stručni stab ne računa na Alekseja Vukičevića, zbog žutih kartona.

“Pod znakom pitanja je i Milan Majstorović, posle jakog udarca u duelu sa Danskom, neizvesno da li će biti spreman za susret sa Holanđanima. Konačnu reč daće naš doktor”, dopunio je Krivokapić.

Na suprotnoj strani – dobro poznata ekipa u naranžastim dresovima. Vladar Evrope!

“Holanđani brane evropsku titulu, pod većim su pritiskom. Odlična ekipa, profilisana u superkvalitetnoj školi, u ofanzivnom delu brzi, demonstriraju kvalitetnu tranziciju u napadačkom redu. Srbija i u ovom meču ima kvalitet i pravo da se pita. Iskoristićemo mane Holanđana i nadam se, zajedno sa našim ljudima u Srbiji, slaviti u nedelju veče plasman u finale. Osećamo veliku podršku sa svih strana…”

Ostao je selektor, sa najbližim saradnicima, dosledan pripremi utakmice. Pobednički kod ne valja menjati.

“Imamo ritual da ekipu, noć pred utakmicu, motivišemo dobrim videom. Zadovoljan sam reakcijom, igraćemo srcem, za finale i naše ljude u Srbiji”, konačna je poruka Radovana Krivokapića, čija trenerska karijera, ovih dana u Izraelu, kreće drugim putem.

Imao je selektor i završnu dopunu iz sale za sastanke, namenjenu isključivo momcima na čijem je čelu:

“Sećate se, kad su izvučeni parovi, svi su pričali o težini grupe, a od mene ste dobili poruku – prolazimo. U četvrtfinalu ste bili na nivou, odigrali najbolje od početka takmičenja i zasluženo prošli dalje. Pred utakmicu sa Holandijom, imam samo jednu poruku – čuda su moguća, verujte u njih.”

FSS

Na istom talasu plivaju i nosioci budućnosti fudbalske Srbije. Generacija 2005. sprema završni udarac.

“Od prvog dana verovali smo u veliki uspeh. Nosile su nas velike želje i ambicije. Ostvarili smo samo deo cilja, nećemo da se zaustavimo u polufinalu. Spremni smo za napad na finale i zlato. Potrudićemo se da protiv Holanđana opravdamo definiciju odličnog tima, spremnog za maksimalne domete. Imamo i poseban motiv da na najbolji način vratimo našim ljudima i najbližima za podršku i lepe reči”, nadovezao se Jovan Šljivić, ofanzivac o kojem se već danas priča u superlativima.

Učinak defanzivnog trija počiva i na odličnim igrama Vojina Serafimovića. Štoper Čukaričkog prihvatio je klicu optimizma, u srpskom taboru, naraslu do neslućenih granica…

„Prevalili smo težak put. Najbitnije da smo verovali u nas od početka, idemo korak dalje do finala, spremni za iskorak u istoriju. Ne brine nas ime protivnika, znamo da možemo do vrha. Cela država je uz nas, najbitnije i naši najbliži. Ostali smo bez reči, posle nezaboravnog video zapisa i sastanka sa stručnim štabom, uzvratićemo duplom merom na terenu. Za našu Srbiju…“, obećao je Vojin Serafimović.

Utakmica na stadionu u Netanji počeće u 20 časova. Signal iz Izraela biće u programu Sport kluba 1 desetak minuta ranije. Uživajte… i navijajte!

Komentari

Vaš komentar