Srbija deseti favorit za pehar u Kataru

Fudbal 29. sep 202215:3713 komentara
Srbija Serbias spillere jubler foran egne supportere pa tribunen, etter at Aleksandar Mitrovic satte inn 0-2 under fotballkampen i Nations League mellom Norge og Serbia pa Ullevaal Stadion. Fotball, Nations League: Norge - Serbia Oslo 20220927. Serbias spillere jubler foran egne supportere pa tribunen, etter
Izvor: Foto: Fredrik Varfjell / NTB via Guliver image

Srbije je deseti favorit za osvajanje Svetskog prvenstva u Kataru prema britanskom Gardijanu. Izabranici Dragana Stojkovića napredovali su za pet mesta u odnosu na prethodnu listu.

Prema „Gardijanu“ , Brazil, rival Srbije u grupnoj fazi,  prvi je favorit za osvajanje Mundijala, a slede Argentina, Španija, Holandija, Nemačka, Danska, Francuska i Hrvatska.

Srbija je „skočila“ za pet mesta u odnosu, a trenutno je deseti favorit za osvajanje planetarnog šampionata

„Optimizam Srbije čini se opravdanim. Oni su u izvanrednoj formi, a pobede nad Švedskom i Norveškom ukazuju na to da je selektor Dragan Stojković negovao zrelost i balans kako bi upotpunio njihov nesumnjiv duh. Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović su pogađali u metu u Oslu, a prvi je postigao het-trik protiv Švedske. Teška grupa u Kataru ne bi trebalo da ih plaši“, navodi britanski list.

Mundijal će biti održan od 20. novembra do 18. decembra u Kataru, a Srbija će biti u grupi sa Brazilom, Švajcarskom i Kamerunom.

Komentari

Vaš komentar