Slučaj Holender: Partizan „pao“ zbog 250.000 evra

Fudbal 29. apr 202209:383 komentara
Jojić, Natho i Holender
Izvor: Srđan Stevanović/Starsport

Informacija Sport kluba, u četvrtak veče, da se Partizan našao na udaru FIFA, dobro je uzdrmala fudbalsku Srbiju. Svetska kuća fudbala ima skromnu istoriji intervencija na prostorima pod ingerencijom FSS i zato ne čudi što je vest brzo postala i tema večeri u razgovorima partizanovaca i ostalih fudbalofila.

Svetska kuća fudbala kaznila je crno-bele zabranom registracije novajlija u tri naredna prelazna roka. Praktično, srpski vicešampion neće moći da angažuje novajlije do 2024. godine. Razlog – dugovanje švajcarskom Luganu, u transferu Filipa Holendera.

Suspenzija će prestati da važi automatski, izmirenjem duga prema klubu iz egzotičnog gradića, nedaleko od granice sa Italijom. Partizan ima mogućnost da predupredi pravnu efektivnost sankcije i pre početka letnjeg prelaznog roka.

Povezano

#related-news_1

Obećao je to i Miloš Vazura, generalni direktor kluba iz Humske…

Da je Partizan u finansijskim problemima postalo je već opšte mesto razgovora razgovora o klupskoj politici i perspektivama crno-belih. Crno-beli su jedva, krajem marta, obezbedili sredstva za licencu i izmirili dugovanja prema bivšim i nekolicini aktuelnih prvotimaca dodatnim zaduživanjima.

Slučaj Filipa Holendera, takođe, pliva na istom talasu. Saznajemo da su crno-beli „pali“ zbog 250.000 evra. Za ozbiljan klub, evropskog renomea, ispred sume slobodno može da stoji – tričavih. U kompletan iznos, uračunati su obeštećenje Luganu i penali na ime kašnjenja isplate.

Kancelarija Partizana dobila je obaveštenje o nužnosti izmirenja duga i upozorenje da bi u slučaju nepoštovanja roka predmet mogao i na višu instancu – pred FIFA organe. Tako je i bilo, svetska kuća fudbala automatski je reagovala i suspendovala Partizan. Zabrana registracije novajlija važi za međunarodne i domaće transfere.

Beogradski klub ima dovoljno vremena da reaguje. Letnja fudbalska pijaca počeće tek u junu, do tada će na račun Lugana stići obećani, ugovorom predviđeni, novac. Priča o slučaju Filipa Holendera i Lugana ostaće za sva vremena. Dokaz ozbiljnosti problema finansijske slike današnjice vicešampiona države… I još jedan od mnogobrojnih priloga u priči o neodgovornosti aktuelne garniture vlastodršaca u Humskoj.

Komentari

Vaš komentar