Slatke muke Piksijeve: Umesto 11, na spisku 20 najboljih

Fudbal 07. sep. 202112:191 komentar
Podeli:
Ljubinko Drulović i Dragan Stojković
Izvor: FSS

Izazovi na traci u fudbalski paklenoj 2021. doveli su reprezentativce Srbije u Dablin. Na dobro poznatom, omiljenom, mestu smeraju još jedan veliki korak ka smotri najboljih timova planete, naredne godine u Kataru. Od 20.45, na Novoj S, uživajte u osmoj projekciji Piksijeve generacije dobre nade srpskog fudbala.

I ovog puta, u pripremi tek drugog gostovanja u „predkatarskom ciklusu“, selektor sa saradnicima ima slatke kombinacije da probere i izdiktira 11 najboljih. Piksijev spisak, u ovom trenutku, mnogo je širi – sa 20 momaka spremnih da u svakom trenutku izađu na teren.

Bez ijedne ograde i potpisanja – odakle ovaj. Od beskrajne kombinatorike, bogat stručni štab „orlova“ ne boli glava. Naprotiv!

Povezano

Ovog puta, nad sastavom Srbije za duel sa Irskom, nadvile su se i dve objektivne prepreke. Povrede muče Aleksandra Mitrovića i Matiju Nastasića i nijedan od njih, najverovatnije, neće biti spreman da se suprotstavi poslednjeplasiranoj ekipi u grupi.

Golgeter „orlova“, na poslednjem treningu, radio je u laganom ritmu. Bez kontakata, sa još uvek prisutnim bolom u glavi, više je to bila relaksacija u očekivanju odluke da li će moći na teren. Zaključna reč ostavljena je doktorima. Mitrović je bezbroj puta dokazao – glad za golovima i učinak u omiljenom dresu na prvom su mestu.

Matije Nastasića nije bilo na poslednjem treningu. Sedeo je na klupi, u društvu članova lekarskog tima, posmatrao saigrače i male su šanse da spreman dočeka početak utakmice sa Republikom Irskom. Povreda zgloba jača je od štopera Fiorentine.

Reprezentativci Srbije
Izvor : FSS

Ostale promene u odnosu na meč sa Luksemburgom usloviće ideja selektora kako zaigrati u utakmici neobično velikog uloga. Jedna od korekcija očekuje se u veznoj liniji. Velike šanse da počne utakmicu na „Aviva“ stadionu ima Nemanja Maksimović. Zaigrao je u finišu meča sa Luksemburgom, jedan od miljenika selektora, mogao bi na teren, umesto Saše Lukića.

Navikao nas je selektor u martovskom ciklusu i na „miksovanje“ golmana. Mrežu su tada čuvali Marko Dmitrović (2) i Predrag Rajković (1), ali su obojica imali status „jedinice“ u klubovima. Situacija je drugačija danas, Dmitrović nije standardan u Sevilji i zato je golman Remsa u maloj prednosti.

Oprobao je Stojkovićev stručni štab i nekoliko ideja u finišu meča sa Luksemburgom. Zaigrali su Dušan Vlahović, Nemanja Radonjić, Miloš Veljković, Luka Jović i Nemanja Maksimović. Vlahović je spreman da zauzme mesto startera umesto Mitrovića. Eventualna korekcija Lazović-Radonjić nosi u sebi veliki rizik u defanzivnom delu, pogotovo na travi dablinskog stadiona. Jović, za sada, mora da se pomiri sa statusom trećeg napadača, kao i Veljković sa ulogom alternative u štoperskom triju…

Očekujući zaključne ocene doktora i profilisanje konkretne ideje za napad na Dablin, selektor Dragan Stojković, ima jasnu skicu najboljih 11: Rajković – Milenković, S. Mitrović, Pavlović – Lazović, Maksimović, Gudelj, Kostić – Tadić, Vlahović, Milinković-Savić.

Utakmicu sa stadiona „Aviva“, u utorak od 20.45, prenosiće Nova S.

Utakmice reprezentacije Srbije ekskluzivno su dostupne za sve SBB korisnike, na EON, TotalTV i D3 platformama. Možete ih pratiti i ukoliko niste SBB korisnik, u EON paketima van SBB mreže! (PROMO)

Komentari

Vaš komentar