Saradnja Crvene zvezde i Fondacije „Tijana Jurić“

Fudbal 18. mar. 202117:265 komentara
Podeli:
Fondacija Tijana Jurić
Izvor: FK Crvena zvezda

Fudbalski klub Crvena zvezda potpisao je u četvrtak sporazum o saradnji sa Fondacijom "Tijana Jurić". Crvena zvezda na ovaj način pokazuje društvenu odgovornost, a ključni aspekt saradnje biće bezbednost dece u Srbiji.

Crvena zvezda će u skladu sa ugovorom objavljivati fotografije nestale dece i mladih na društvenim mrežama, biti deo Amber Alerta (sistem obaveštavanja u specifičnim situacijama nestanka dece), slati poruke edukativnog karaktera kako bi se deci i roditeljima objasnilo kako da se zaštite na internetu.

Ponosan na saradnju i na to što klub još jednom postavlja pozitivan primer bio je predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović.

„Pitanje bezbednosti dece je posebno važno pogotovo u ovom vremenu u kome danas živimo. Deca su veoma ugrožena na razne načine, to je obaveza svih nas. Svaka institucija treba da pruži svoj doprinos i da pokaže društvenu odgovornost. Crvena zvezda je pokazuje na ovaj način, brinući ne samo o deci koja se bave fudbalom, već o svoj deci u Srbiji. Zato ćemo podržavati ovakve akcije i ubuduće i pokušati da se što aktivnije uključimo u rešavanje problema koji muče naše društvo“, rekao je Mijailović.

Igor Jurić kao predstavnik Fondacije bio je i više nego zadovoljan saradnjom sa Crvenom zvezdom i istakao da je ovo jedan od najvažnijih ugovora koji su potpisali do sada.

„Ovo je za nas jedan od najvažnijih ugovora i sporazuma koje smo potpisali od osnivanja. Sve je krenulo na uzajamnu inicijativu. Zajednički je zaključak da Fondacija daje ogroman doprinos u bezbednosti dece u našoj zemlji. Crvena zvezda nije samo klub koji se bavi pravljenjem i razvojem fudbalera, nego je institucija koja treba da brine o građanima naše zemlje. Sa ovim gestom je pokazala da brine o dobrobiti svih građana. Ono što bih posebno istakao je da je Crvena zvezda izašla u susret svim zahtevima koje je imala Fondacija „Tijana Jurić“, da je klub pružio i više od toga. Nisu se gledali interesi kluba, već interesi dece u našoj zemlji i zbog toga sam naročito zahvalan. Radićemo intenzivno vezano na pitanjima nestale dece, na temama koje se tiču bezbednosti na internetu. Verujem da će cela Srbija biti ponosna na ovu saradnju i da će podići interesovanje za ove teme na viši nivo. Svesno smo koliki uticaj ima Crvena zvezda na mlade u našoj zemlji. To je ustvari bio povod ove saradnje, i taj uticaj koji ima treba da bude mnogo veći od sporta. Ovo je pokazatelj gde treba da idu sportski klubovi u našoj zemlji i ovo je prvi iskorak u tome. Očekujem da će i drugi klubovi slediti primer Crvene zvezde. Trenutno smo u akciji Amber i očekujem da će i biti pomoći od Crvene zvezde, koja će svojim delovanjem na društvenim mrežama i celokupnoj javnosti doprineti da se što brže pronađu deca koja nestanu. Svi moramo mnogo više da brinemo o ovom problemu i siguran sam da će uz pomoć Crvene zvezde ovaj sistem zaživeti u našoj zemlji“, zaključio je Jurić.

Komentari

Vaš komentar