Santoš: Očekujem opasan okršaj

Fudbal 26. mar. 202118:33
Podeli:
Izvor: Valerio Pennicino/Getty Images

Reprezentacija Portugalije doputovala je u četvrtak u Beograd, a u petak su konferenciju za medije imao selektor Fernando Santoš.

Srbija u subotu od 20:45 na stadionu „Rajko Mitić“ igra protiv Portugalije u drugom kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Među prvim pitanjima koja je Santoš dobio na konferenciji bilo je pitanje da li poznaje Dragana Stojkovića i stil kojim Srbija pokušava da napravi promene.

„To je moja obaveza, da pratim i analiziram utakmice, da ih pripremam, da uočim stil igre protivnika, kako igraju, šta rade. Naravno, Piksija znam kao igrača, bio je u Marseju, kao igrač je pokazao izuzetan kvalitet. Što se tiče igre Srbije protiv Irske, primetio sam da je novi selektor promenio igru. Naš prošli meč Srbija je igrača sa četvoricom u liniji pozadi, sad je igrala sa petoricom. Imam veliko poštovanje prema Srbiji, ali ne i strah. Imamo veliku volju i vrlo smo motovisan za meč“, poručio je Santoš.

Portugalija je, kao i Srbija, kvalifikacije otvorila pobedom. Minimalnim rezultatom savladan je Azerbejdžan. A da li će u Beogradu biti dovoljan bod?

„Kao što sam već rekao, analiziorao sam već kvalitete Milinković-Savića, Tadića i ostalih. Što se nas tiče, igraćemo dobro, branićemo se i napadti, gledati da imamo posed lopte, da imamo situacije da damo gol. Očekujemo opasan okršaj sutra. Verujem svojim igračima, ali ovde nije reč o imperativu, ovde je reč o želji“, zaključio je selektor Portugalije.

Meč u direktnom prenosu pratite na kanalu Nova S.

Komentari

Vaš komentar