Ruskog novinara zbog jermenskog pečata vratili iz Bakua

Fudbal 11. jun. 202120:341 komentar
Podeli:
Olimpijski stadion Baku
Izvor: Pool via REUTERS/Naomi Baker

Ruskom komentatoru Mihailu Mosakovskom nije dozvoljen ulazak u Azerbejdžan isključivo iz političkih razloga.

Mosakovski je u nedelju u 15 časova trebalo da prenosi meč prvog kola grupe A Evropskog šampionata između Velsa i Švajcarske.

„Nisu me pustili u Azerbejdžan. Na granici su u pasošu videli jermenski pečat. Tražili su da pričekam. Potom su me odveli do izlaza za let za Moskvu. Ni na jedno pitanje nisu odgovorili. Nisu pogledali potvrdu o akreditaciji i papir Azerbejdžanskog fudbalskog saveza. Odleteo sam istim avionom sa kojim sam došao,“ izjavio je Mosakovski.

Rus je naglasio da je bio u Karabahu pre mnogo godina na fudbalskom turniru.

„Sve prijave za akreditaciju proveravaju sigurnosni službenici. Ako je neko na crnoj listi, zašto to nije objavljeno? Baku je potvrdio moju akreditaciju, bio sam na spisku za sutrašnju utakmicu, imao sam pozivno pismo Azerbajdžanskog fudbalskog saveza. Ukratko, moj EURO je počeo ovako. Želim Bakuu da uspešno započne svoj deo turnira.“

Ovo nije prvi problem za novinare koji izveštavaju sa prvenstva Evrope. Naime, ruske vlasti su uskratile akreditaciju nemačkom novinaru.

Gde gledati EURO 2020?

Sve utakmice Evropskog prvenstva u fudbalu možete da pratite na kanalu Nova S. Gledaoci koji nisu na SBB mreži, takmičenje najboljih evropskih reprezentacija mogu da gledaju bilo gde i preko bilo kog interneta u Srbiji uz specijalni EON TV paket – EON Evropsko.

Komentari

Vaš komentar