Radnički u Evropi: Ne želimo izgovore

Fudbal 21. jul 202215:061 komentar
Podeli:
Izvor: Youtube

Fudbaleri Radničkog iz Niša od 19.00 gostuju Gziri u utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

Srpski tim je na Maltu doputovao dva dana pre utakmice kako bi se ekipa što bolje aklimatizovala na teške vremenske uslove.

Biće ovo svojevrsna repriza iz jula 2018. godine, kada se Radnički sa istim timom sastao u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Ekipa, koju je tada predvodio Nenad Lalatović, bila je veoma sigurna u dvomeču i slavila je sa ukupnih 5:0. U Nišu je bilo 4:0, a na Malti 1:0 za Radnički.

Međutim, od tada se dosta toga promenilo što se tiče malteškog kluba, koji je godinu dana potom eliminisao Hajduk iz Splita iz kvalifikacija za Ligu Evrope.

Trener Radničkog Tomislav Sivić optimista je pred ovaj susret.

„Pred nama je utakmica koju su naši navijači dugo priželjkivali, čitave tri godine. Radnički svake sezone ima ambiciju da igra u Evropi, jer ima tradiciju dobrih rezultata na međunarodnoj sceni. Mi zbog toga imamo obavezu da sutra budemo na nivou. Spremni smo da izađemo na megdan Gziri i da damo sve što je u našoj moći da ostvarimo dobar rezultat. Oni su solidna ekipa. Imaju puno stranaca, igraju u sistemu 5-3-2, na kontre i polukontre. Imaju dvojicu napadača koji ostaju sami sa protivničkim štoperima i to može da bude opasnost. Moramo da budemo pametni, da iskoristimo njihove slabosti. Imaju par nezgodnih igrača“, rekao je Sivić, pa se osvrnuo na uslove koji trenutno vladaju na Malti.

„Sve je drugačije ovde, vlažnost vazduha, toplota, jako su teški uslovi za igru. Igraćemo na veštačkoj podlozi. Ali mi ne želimo nikakve izgovore. Došli smo ovde dan ranije, što je jako dobro, imamo vremena da se naviknemo i nema razloga da sutra ne budemo pravi. Kvalitetnija smo ekipa od njih i to želimo i da pokažemo“, zaključio je Sivić

Komentari

Vaš komentar