„Povratak navijača na tribine malo verovatan ove sezone“

Fudbal 23. jan. 202112:031 komentar
Podeli:
Michael Regan/Getty Images

Ministar sporta Italije Vincenzo Spadafora priznaje da je malo verovatno da će stadioni Serije A biti otvoreni za navijače tokom ove sezone.

Ne može se reći da su se ljubitelji fudbala već navikli da gledaju prazne stadione dok vrhunski fudbaleri trče za loptom, ali to je nešto što ćemo očigledno gledati i dalje.

U martu će biti tačno godinu dana kako je većina evropskih stadiona „zaključana“ za navijače. Bilo je sporadičnih pokušaja, delimično popunjenih tribina. Čak su i takmičenja u organizaciji UEFA dobijala privremene i delimične dozvole. Ipak, u ovom trenutku teško je očekivati da će se u većini evropskih liga publika vratiti (u većem broju) na fudbalske stadionu.

U Italiji neće, kaže ministar spota ove zemlje.

Mislim da je malo verovatno da ćemo tokom ove sezone ponovo videti pune stadione“, rekao je Vinćenco Spadafora i dodao:

Imati veći broj ljudi koji se svi kreću u jednom pravcu vrlo je komplikovano u trenutnim uslovima. Najnovija Vladina uredba ističe u martu, ali mislim da se pre svega moramo prvo usredsrediti na održavanje sporta, a na kraju možemo razmotriti i delimično ponovno otvaranje stadiona.“

Postoji nada da će se nešto promeniti uvođenjem vakcinacije. Međutim, taj proces je u Italiji tekao sporije nego što se očekivalo.

Komentari

Vaš komentar