Potvrđeno: Saša Ilić je novi trener Čukaričkog

Fudbal 17. avg. 202113:42
Podeli:
Izvor: foto: FSS

Saša Ilić novi je trener Čukaričkog, zvanično je saopštio beogradski klub. Ugovor je potpisan na dve godine.

Kako je Sport Klub i najavio, Saša Ilić sešće na klupu Čukaričkog, posle odlaska Dušana Đorđevića, koji je u ponedeljak sporazumno raskinuo saradnju sa klubom.

„Najpre bih želeo da se zahvalim Dušanu Đorđeviću na svemu što je učinio za klub u prethodnih godinu dana, pre svega na rezultatima koje je ostvario. Rastali smo se posle dogovora, ekipa je u poslednjih mesec dana delovala iscrpljeno i umorno, ali smo prevashodno želeli bolju igru. Poenta je bila da se razdrma ekipa, a Duletu želimo mnogo sreće u daljoj karijeri. Tu smo da mu pomognemo šta god možemo“, kazao je Vladimir Matijašević, direktor Čukaričkog, koji je potom nastavio:

„Što se tiče novog šefa stručnog štaba, izbor je pao na Sašu Ilića, legendu Partizana, kojem su počast odali i Zvezdini navijači. Znamo vrlo dobro kako se oprostio od fudbala, imao je veliku karijeru. Što se tiče trenerskog posla, ima iskustvo rada u mlađim reprezentativnim kategorijama, bio je i pomoćnik u stručnom štabu Draganu Stojkoviću Piksiju u seniorskom timu Srbije“.

Ilić će u sredu odraditi prvi trening sa timom, a na klupi Čukaričkog debitovati na gostovanju Radničkom 1923 u Kragujevcu u okviru šestog kola Superlige Srbije.

„Možda ima malo rizika, Sale je tek počeo trenersku karijeru, ali njegova i vizija njegovog stručnog štaba se poklapa sa vizijom Čukaričkog. Brzo smo postigli dogovor, ugovor će biti potpisan na dve godine, sa njegovim stručnim štabom i ljudima koje je on doveo. Ciljevi kluba ostaju isti, plasman u Evropu, forsiranje mladih igrača, od Ilića očekujemo da malo ubrza tim, da napravi lepršaviju igru“, zaključio je Matijašević.

Komentari

Vaš komentar