Postupci protiv Crvene zvezde i Novog Pazara

Fudbal 09. apr 202120:563 komentara
Podeli:
Suma
Izvor: FK Partizan

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije pokrenula je postupke protiv Crvene zvezde i Novog Pazara.

Kako je Sport klub u četvrtak i najavio, crveno-beli se nalaze na tapetu zbog loše organizacije 164. večitog derbija. U svečanim i novinarskim ložama našao se veliki broj navijača domaćeg tima, čime je narušen Protokol o organizaciji utakmica u doba korona virusa. Delegat utakmice, Časlav Lukić iz Valjeva, precizno je evidentirao sve propuste u izveštaju dostavljenom Aleksandru Piviću, direktoru Super i Prve lige Srbije.

Povezane vesti

Predstavnicima Crvene zvezde ostavljeno je vreme da se izjasne u pisanoj formi, pred konačnu odluku Disciplinske komisije FSS. Procena je da se u ložama na stadionu „Rajko Mitić“ našlo preko 600 ljudi.

Prvostepeni organ, na čijem čelu je Ivan Nikolić, na istoj sednici, pokrenuo je postupak i protiv Novog Pazara. Povratnik u elitni rang tereti se po istom osnovu – za kršenje Protokola o organizaciji utakmica. Pobedu protiv ekipe iz Bačke Topole ispratilo je između 60 i 70 nezvanih gostiju u svečanoj i novinarskoj loži. Uz nedozvoljeno prisustvo, nisu nosili maske, niti poštovali socijalnu distancu, čime su direktno prekršili važeće norme u domaćim fudbalskim takmičenjima. Propuste je po službenoj dužnosti prijavio Vladan Mladenović, delegat utakmice Novi Pazar-TSC.

Dinamika je ista – zadužena lica u Novom Pazaru dužna su da, u najkraćem roku, dostave pisano izjašnjenje i obrazlože razloge slabe organizacije. Sa tribina Gradskog stadiona čula se povremeno i pesma navijača…

Na ostalim superligaškim utakmicama nije bilo većih incidenata. Štoper niškog Radničkog, Nikola Stevanović, zbog isključenja u duelu sa Napretkom, pauziraće samo predstojećeg vikenda.

Šef struke Javora, Igor Bondžulić, prošao je sa opomenom. Dobio je crveni karton na gostovanju u Gornjem Milanovcu.

Najduža pauza očekuje Bojana Kovačevića, levog beka novosadskog Proletera. Isključen je na susretu u Senti, u petom minutu, potom se i verbalno obrušio na sudiju Novicu Anđelovskog. Nesportsko ponašanje i psovke koštaće prvotimca Novosađana pauze u dva prvenstvena susreta.

Komentari

Vaš komentar