Plavšić: Utakmica protiv Republike Irske izrazito značajna za selekciju Srbije

Fudbal 24. mar 202120:31 > 20:343 komentara
Podeli:

Novinar SportKluba Darko Plavšić izjavio je u Danu uživo da je utakmica sa Republikom Irskom "jako važna za selekciju Srbije". "Izrazito značajna iz nekoliko razloga, s obzirom da je Dragan Stojković postao selektor, na početku je jako važno da se dobrim rezultatom i dobrom igrom podigne samopouzdanje ekipe", kaže on.

Fudbalska reprezentacija Srbije večeras od 20.45 uz prenos na Novoj S igra prvu utakmicu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Republike Irske. Utakmicu uz EON aplikaciju mogu pratiti svi građani, preko bilo kog interneta u Srbiji.

Plavšić kaže da je ovo jako važna utakmica za selekciju Srbije.

„Izrazito značajna iz nekoliko razloga, s obzirom da je Dragan Stojković postao selektor, na početku je jako važno da se dobrim rezultatom i dobrom igrom podigne samopouzdanje ekipe“, kaže on.

Dodaje da bi Irska trebalo da bude glavni konkurent Srbiji za drugu poziciju na tabeli grupe.

„Na Svetsko prvenstvo se ide samo osvajanjem prvog mesta u grupi, drugim mestom se ide u baraž, ali Portugal je u grupi sa Srbijom, zbog toga je ova utakmica izrazito značajna“, kaže on.

Kaže da Irskoj nedostaje 9,10 prilično važnih igrača, te da bi Srbija u takvim okolnostima trebalo da ima ulogu favorita.

„Ali, ako nas je istorija nečemu naučila, to je da ne možemo uvek da računamo na ulogu favorita selekcije Srbije, da će biti potrebno da se odigra jedna dobra utakmica. Možda je čak i olakšavajuća okolnost to što neće biti navijača, neće biti pritiska zbog tog novog početka, već će igrači moći da budu fokusirani na samu utakmicu“, kaže Plavšić.

Na pitanje šta bi moglo da prelomi utakmicu, kaže da bi to trebalo da bude „individualni kvalitet koji poseduju srpski fudbaleri“.

„Nekolicina ih je u izuzetnoj formi, Dušan Vlahović se nametnuo kao rešenje, možda će početi kao startni napadač, i igrač Srbije koji je možda u najboljoj formi trenutno je Filip Kostić“, kaže on.

Mišljenja je da je „za pretpostaviti da će sa Stojkovićem igrati napadački“.

Komentari

Vaš komentar