Pirlu i sinu pretili smrću

Fudbal 26. apr 202119:02
Izvor: REUTERS/Alberto Lingria

Dominacija Juventusa u Italiji koja je trajala godinama bliži se kraju. I taj kraj nizu titula poklopio se sa dovođenjem Andree Pirla na mesto trenera Stare dame, stoga nije ni čudo da je legendarni fudbaler percipiran kao glavni krivac.

Samo je pitanje kola kada će Juventus i matematički izgubiti šanse za odbranu titule i kada će Inter biti promovisan u šampiona. Navijači se ne mire lako sa tim scenariom i oni najekstremniji su spremni da izraze gnev prema „glavnom krivcu“ a to je za njih trener početnik. A neki su spremni da idu toliko daleko i da nekada omiljenom sinu prete smrću. Te pretnje obelodanio je Pirlov sin Nikolo.

Za sve postoji granica. Danas svako ima moć da kaže šta želi, ali u ovom slučaju moja jedina krivica je što sam sin trenera, koga neko sada ne voli. Stavite se u moju situaciju – napisao je Nikolo Pirlo na Instagramu uz skrinšot pretnje koja glasi „Moraš da umreš sa ocem.“

Definitivno živimo u vremenu kada se mnoge stvari brzo zaboravljaju, pa tako i činjenica da se Juventus izvukao iz blata u koje je upao posle Kalčopolija i postao ponovo pobednički klub tek kada je Pirlo 2011. kao slobodan igrač došao iz rivalskog Milana. Od tada, pa u naredne četiri godine koliko je proveo u Juventusu Stara dama je osvojila isto toliko titula, od čega prvu posle šest godina, a i ekipa je igrala prvo finale Lige šampiona još od 2003. Naravno, partije na terenu nipošto ne treba da amnestiraju za loše poteze i greške kao trenera i on svakako ima odgovornost što se trofejni niz završava. Ali ovo definitivno nije zaslužio.

Komentari

Vaš komentar