Piksi zaplakao zbog predloga da stadion ponese njegovo ime

Fudbal 29. maj. 202115:525 komentara
Podeli:
FSS Dragan Stojkovic Piksi
Izvor: Foto FSS

Emotivna reakcija selektora fudbalske reprezentacije Srbije Dragana Stojkovića Piksija prilikom posete Nišu kad je saznao za inicijativu da stadion "Čair“ ponese njegovo ime.

Dragan Stojković

Kako prenosi sajt FSS, na početku posete Nišu, selektor Srbije Dragan Stojković sa suprugom Snežanom, bio je gost u Opštini Palilula gde je od predsednika Opštine Bratislava Vučkovića saznao za informaciju koja mu je uskomešala emocije.

Naježio sam se, najiskrenije. Nisam očekivao i zato je ta reakcija bila toliko emotivna. Mene nije sramota da zaplačem kada sam srećan. Pre svega iz razloga što taj stadion, ceo taj deo grada Čair, doživljavam kao svoj. Možda ću zvučati prepotentno, ali je tako. Tu su bili moji počeci, prvi fudbalski koraci, prve pobede… To parče terena ne može da se poredi ni sa Vemblijem, ni sa Nou Kampom, Bernabeuom, San Sirom… ni sa jednim stadionom na svetu. To parče trave je nešto što će mi zauvek ostati u prelepoj uspomeni, što će me pratiti celog života. I sama pomisao da jedan takav objekat sutra treba da se zove po mom imenu, i to za života, je nešto neprocenjivo. Osećaj koji je apsolutno nemoguće opisati“, rekao je Piksi i dodao:

Ponoviću ono što sam rekao gradonačelnici Niša, smatram da nisam ja toliko veći od drugih, niti sam važniji od ljudi koji su isto puno učinili za ovaj grad i za FK Radnički. Biti na pijedestalu je fascinantan osećaj. Možda i ne zaslužujem toliku čast, zbunjen sam. Ako se inicijativa bude realizovala, biće to jedna od najlepših stvari koja mi se desila u životu. Učiniće mene i moju porodicu ponosnim„, kazao je Dragan Stojković, a preneo sajt FSS.

Pokloni za mališane

Istog dana kada je objavio spisak igrača za utakmice protiv Jamajke i Japana, Stojković je imao niz aktivnosti u rodnom Nišu. Najvažniji deo posete vezan je za Javnu predškolsku ustanovu „Pčelica. U prisustvu gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski, podelio je tri tone Bambijevog plazma keksa koje su otišle na tri različite adrese – Zavodu za vaspitanje omladine, Domu za decu i omladinu „Duško Radović“ i Javnoj predškolskoj ustanovi „Pčelica“.

Tom prilikom Piksi je poklonio dres Srbije gradonačelnici Niša.

Ovo je najlepši broj (10) za najbolju i najlepšu gradonačelnicu“ obratio se selektor Srbije prvoj ženi Niša i još jednom podsetio koliko mu je drago što je imao priliku da u ulozi selektora dođe u posetu svom rodnom gradu, gde je bio gost i Fudbalaskog saveza Niša.

Dragan Stojkovic Dragana Sotirovski
Izvor : Foto FSS

 

Komentari

Vaš komentar