Pešić pred potpisom za Zvezdu

Fudbal 13. jul 202212:25 > 12:283 komentara
Podeli:
Izvor: Saša Đorđević/Starsport

Posao leta privodi se kraju – Aleksandar Pešić mogao bi uskoro da bude promovisan na stadionu „Rajko Mitić“. Napadač i rukovodstvo crveno-belih plove, ovih dana, istim talasnim dužinama i konačan dogovor već je na vidiku.

Tvrdnje stasitog golgetera da „nema kvalitet za srpski fudbal“ nisu utanjile nadu sportskog sektora i Zvezdana Terzića, prvog čoveka šampiona Srbije, da će napokon uspeti u misiji „povratak Aleksandra Pešića“. Zvezdini pregovarači, sledeći raniju procenu šefa struke Dejana Stankovića, da bi dolazak Nišlije doneo višestruku korist ekipi i klubu, ostali su istrajni u nameri konačnog dogovora.

I posle nekoliko bezuspešnih pokušaja, sve miriše da je leto 2022. sudbinski predodređeno za drugo ozvaničenje saradnje popularnog Šilje sa Crvenom zvezdom.

Imao je i ranije Aleksandar Pešić specifične stavove na uvek aktuelnu temu povratka u Beograd i crveno-beli dres. Zato i konačna ruka saradnje zavisi, prevashodno, od stava i mišljenja napadača turskog Karagumruka. Novac, kako se čuje od upućenih u detalje pregovora, nije problem – Zvezdini čelnici spremni su da pređu i crvenu liniju. U prevodu – „vantarifna“ stavka u budžetu odavno je obezbeđena, plata golgetera i obeštećenje Turcima ne bi trebalo da naprave ozbiljniji problem…

Zato je i logičan interes poslovodstva Fatih Karagumruka da pošalje pozitivan signal ka Beogradu i zaradi na transferu 30-godišnjeg napadača, u prošloj sezoni strelca 14 golova na 31 utakmici šampionata Turske.

Da su Zvezdini čelnici sigurni u konačan dogovor sa Aleksandrom Pešićem, potvrđuje podatak da je nekadašnji golgeter, prvi superligaški snajper u šampionskoj 2017/2018, u ovom trenutku, jedino potencijalno rešenje u napadačkom redu.

Povrede Ohija i Pavkova zahtevale su urgentnu reakciju sportskog sektora Crvene zvezde, ali sazrevanjem ideje o angažovanju Pešića, ostala potencijalna rešenja našla su se u drugom planu. I sedam dana kasnije, posle informacije da su Šilja i Zvezda blizu dogovora, potom i Pešićevog neobičnog medijskog odgovora, nema novih rešenja na vidiku. Konkretno i jasno – šampion Srbije posvetio je sve resurse ka konačnom dogovoru sa niškim golgeterom…

Pregovori su već ušli u drugu nedelju, bliži se i žreb za treće kolo evropskih takmičenja. Nižu se sve glasniji argumenti za Pešićevo „da“ i povratak u Crvenu zvezdu. Prema poslednjim najavama, do kraja nedelje, uslediće završne sesije između tri strane, crveno-beli veruju i ozvaničenje povratka napadača na stadion „Rajko Mitić“.

Simbola uspeha šampionske 2018. i od tada večite želje rukovodstva najvećeg srpskog kluba…

Komentari

Vaš komentar