Pantelić: VAR od sledeće sezone i u Superligi Srbije

Fudbal 01. maj. 202110:405 komentara
Podeli:
Marko Pantelić Aleksander Čeferin
Izvor: Foto FSS

V. D. predsednika Fudbalskog Saveza Srbije Marko Pantelić potvrdio je u intervjuu za Sportski Žurnal da će se od sledeće sezone VAR tehnologija primenjivati i na stadionima Superlige Srbije.

FS Srbije

Savez je uložio ogromna sredstva u implementaciju VAR tehnologije. Od naredne sezone VAR sistem funkcionisaće na srpskim stadionima šta god ko mislio…„, rekao je Marko Pantelić za Sportski Žurnal.

Regularnost je trenutno prva tema u srpskom fudbalu…

Obaveza rukovodećih ljudi u fudbalu je da ohrabrimo takmičarski duh i stvorimo uslove za nezavisno i neizvesno takmičenje na svim nivoima fudbala u Srbiji. Takođe, ove nivoe treba povezati i utvrditi funkcionalni sistem piramide fudbala. Dužni smo da promovišemo sve sportske vrednosti: fudbal bez korupcije i dopinga, fer-plej na terenu i van njega, antirasizam i odsustvo diskriminacije… Ako sprovedemo sve ovo i obezbedimo primenu svih mehanizama, prvenstvo mora da bude regularno. Takođe, za ovu bitku, neohodna je saradnja sa državnim organima i UEFA“.

Superliga Evrope – Sebična želja bogatih

Govorio je Pantelić i o brojnim drugim temama u prazničnom intervjuu za jedini dnevni sportski list u Srbiji. Pričao je o svojoj karijeri, porodici i brojnim aktuelnim temama. Između ostalog i o početku izgradnje nacionalnog stadiona, kao i o pokušaju da se formira Superliga Evrope.

Mislim da je projekat Superlige Evrope bio potpun promašaj jer bi ubio fudbal kakav znamo i koji volimo. Bila je to sebična želja i pogrešna procena bogatih klubova. Fudbal je više od igre i više od biznisa i stoga su sve članice UEFA bile protiv ove ideje. Uostalom, videli ste gnevne reakcije širom sveta različitih fudbalskih aktera: navijača, igrača. trenera i zvaničnika na ovu vest. Jer, projekat tako zatvorenog takmičenja, suprotan je osnovnim principima i suštini sporta budući da lepota najveće igre na svetu potiče od njene univerzalnosti, to jest činjenice da ona pripada svima„, kazao je između ostalog Marko Pantelić.

Komentari

Vaš komentar