„Orlovi“ od 12.25 igraju protiv Japana: Prenos na TV Nova S

Fudbal 10. jun. 202123:53
Podeli:
Dragan Stojković
Izvor: foto: FSS

Fudbalska reprezentacija Srbije u petak od 12 časova i 25 minuta po srednjoevropskom vremenu igra drugu utakmicu na Kirin kupu u Japanu, a rival izabranicima Dragana Stojkovića biće domaća selekcija. Direktan prenos duela moći ćete da pratite na televiziji Nova S.

Srbija je u prvoj utakmici u Japanu u ponedeljak remizirala 1:1 sa ekipom Jamajke.

Poznajemo dosta igrača iz Japana, jer mnogo njih nastupa u evropskim klubovima, gledamo ih redovno svakog vikenda na terenima u Evropi. Što se tiče taktike i njihovog načina igre, to je stvar našeg stručnog štaba. Dobićemo sve neophodne informacije, a pripremamo se dobro kako bi sutra mogli da odigramo pravu utakmicu. Znači nam dosta nastup na Kirin kupu. Na ovim utakmicama želimo da stvaramo taj pobednički mentalitet koji smo počeli u prethodnom ciklusu. Dosta igrača nije tu, mnogo je novih momaka sa nama koji imamo neki staž u reprezentaciji.Svi oni žele da se dokažu i realno su motivisani da daju sve od sebe. Uglavnom, momci koji su ovde, zaslužili su to svojim igrama. Želim da istaknem da je svaka utakmica u dresu reprezentacija bitna. Kad igramo za našu zemlju moramo uvek da damo sto posto svojih mogućnosti, tako da je svaka utakmica važna“, izjavio je defanzivac i jedan od kapitena reprezentacije Stefan Mitrović.

Selektor Dragan Stojković je istinska legenda u Zemlji izlazećeg sunca, Japance je interesovalo kako se sada oseća po dolasku u Kobe.

Osećam se odlično kao i uvek kada dođem u Japan, to je zemlja koja me voli, kao i ja nju. Jedini problem je taj što zbog kovida ne možemo da izlazimo i zbog toga sam tužan, ali drugi put nadam se biće bolje, srećnije okolnosti za sve. Što se tiče taktike, tačno je da smo u kvalifikacijama igrali sa tri igrača u zadnjoj liniji, ali pokušavamo i sa četiri pozadi, jer želim da vidim i jedan i drugi sistem. Poznajem, dakle, dobro i jedan i drugi sistem, a na kraju ću odlučiti u kojem ćemo igrati. Meni je važno da moji igrači razumeju principe sistema i da u svakom sistemu pokušaju da odigraju najbolje što mogu“, izjavio je selektor Dragan Stojković.

Komentari

Vaš komentar