Opet loša organizacija: Zvezda na tapetu posle derbija

Fudbal 08. apr 202121:066 komentara
Podeli:
Marakana, Crvena zvezda, delije
Izvor: Shutterstock

Crvena zvezda je pala na organizaciji još jedne utakmice takozvanog "visokog rizika". Posle 164. večitog derbija, crveno-beli će se ponovo naći pred članovima Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije.

Službena lica, na čelu sa delegatom Časlavom Lukićem iz Valjeva, u izveštajima posle najveće utakmice srpskog fudbala, takstativno su nabrojala spisak propusta organizatora. U svečanim i novinarskoj loži našao se veliki broj navijača, čime je direktno prekršen Protokol o organizaciji utakmica u doba korona virusa. Mnogi od njih nisu nosili maske, niti se pridržavali predviđenih mera u borbi protiv kovida 19.

Prema slobodnim procenama delegata i saradnika, u ložama se našlo preko 600 ljudi.

Nije to bilo sve… Navijači Crvene zvezde organizovali su i bakljadu i zapalili nekoliko dimnih bombi tokom utakmice, uglavnom, posle pogotka Mirka Ivanića. Službena lica precizno su evidentirala propuste i izveštaje dostavila Aleksandru Piviću, direktoru Super i Prve lige Srbije. Konačnu reč o visini kazne daće članovi Disciplinske komisije FSS, posle pokretanja postupka.

Podsetimo, incidenti sličnog sadržaja evidentirani su i na prethodnom, 163. prvenstvenom susretu Partizana i Crvene zvezde. Crno-beli su, takođe, bezobzirno smeštali navijače u svečanoj i novinarskim ložama, čak i iza golova, pa je jedan od izgrednika loptom gađao Milana Borjana, kapitena crveno-belih. Klupski predstavnici nisu ni poštovali socijalnu distancu, niti nosili maske na tribinama i klupama za rezervne fudbalere.

Domaći klub kažnjen je krajem oktobra prošle godine sa milion, a gostujući ukupno 300.000 dinara… Sankcionisani su i zvaničnici Partizana i Crvene zvezde, Miloš Vazura i Zvezdan Terzić. Kasnije se vodio spor Milana Borjana i prof. Vladimira Vuletića, međutim, fudbalski organi, Disciplinska i Komisija za žalbe, oglasili su se nenadležnim i zainteresovane strane uputili na redovan sud.

Komentari

Vaš komentar