Odlikovanje za spasavanje Eriksena: Nagrada Kjeru i lekarima

Fudbal 24. avg 202115:36
Podeli:
Izvor: Hannah Mckay, Reuters

Kapiten reprezentacije Danske Simon Kjer i lekarski tim koji je spasao život Kristijanu Eriksenu dobiće Nagradu predsednika UEFA, saopšteno je u utorak.

Kako se navodi, ovo priznanje je znak poštovanja za doprinos koji su svi oni dali u spasavanju Kristijana Eriksena, kada je 29-godišnjak doživeo srčani udar i srušio se tokom utakmice grupne faze Evropskog prvenstva protiv Finske.

Prvi čovek evropske kuće fudbala Aleksandar Čeferin saopštio je da ove godine nagrada prevazilazi fudbalske okvire.

„Ona nam služi kao podseznik koliko je život dragocen i stavlja sve u drugačiju perspektivu. Divim se lekarima i medicinskom osobolju zbog njihove izuzetne reakcije i smirenosti – osobina koje su bile ključne u spasavanju Kristijana. Takođe, pohvalio bih kapitena Simona Kjera na izuzetnim liderskim kvalitetima i ogromnoj hrabrosti koju je pokazao u ovoj situaciji“, poručio je Slovenac.

Kjer je pokazao neverovatnu prisebnost, odlučnost i poštovanje u trenucima kad se njegov saigrač iz nacionalnog tima borio za život na fudbalskom terenu. Prvi mu je pritrčao u pomoć, a onda ga zajedno sa saigračima opkolio kako mediji ne bi nastavili da ga snimaju u nimalo prijatnoj situaciji.

„Želim da zahvalim svima koji su mi pomogli 12. juna. Odradili ste fantastičan posao i spasli mi život“, rekao je Eriksen.

„Zahvaljujem mom prijatelju i kapitenu Simonu, mojim saigračima iz reprezentacije na podršci, kako 12. juna tako i kasnije. Hvala i navijačima koji su mi slali poruke podrške. I naravno, mojoj porodici“.

Komentari

Vaš komentar