Novom Pazaru globa od deset miliona i uslovno šest bodova

Fudbal 05. maj 202217:55
Podeli:
Radnik - Novi Pazar
Izvor: FK Radnik

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije sankcionisala je Novi Pazar sa deset miliona dinara i uslovnom kaznom od minus šest bodova, u naredne dve godine.

Novopazarci su kažnjeni posle dojave UEFA o sumnjivim dešavanjima na meču 30. superligaškog kola, sa surduličkim Radnikom (0:2).

Novčana globa ima efektivno dejstvo. Kazna o oduzimanju šest bodova biće aktivirana u naredne dve godine, ukoliko Novi Pazar ponovo bude pod istragom UEFA.

Sumnjiv meč u Surdulici

#related-news_1

Odluku je donela Disciplinska komisija FSS na sednici u četvrtak.

Članovi prvostepenog organa, na čijem čelu se nalazi Ivan Nikolić, reagovali su na bazi prve informacije od UEFA. Nisu se bavili subjektivnom odgovornošću, već su odluku doneli oslanjajući se na dojavu i izveštaje, dostavljene iz evropske kuće fudbala.

Podsetimo, UEFA je posle informacija specijalizovanih službi, signalizirala Fudbalskom savezu Srbije da je meč u Surdulici pratilo sumnjivo klađenje na pobedu domaćina u prvom poluvremenu i posle 90 minuta. Predmet je posle utvrđivanja činjenica od Svetislava Đurovića, oficira za integritet, prosleđen Disciplinskoj i etičkoj komisiji na odlučivanje.

Obeleženi akteri imali su obavezu da se izjasne i posle utvrđivanja činjenica postupak je okončan u rekordnom roku. Iako je u dostavljenom materijali potenciran učinak petorice fudbalera Novog Pazara, prvostepeni organ nije se bavio njihovom odgovornošću. Razumljivo – bez vidljivih dokaza, mogućnost sankcije svedena je na minimum.

Novopazarcima ostaje mogućnost žalbe drugostepenoj komisiji FSS.  

Komentari

Vaš komentar