Novica i Stanislav Tončev na saslušanju 16. decembra

Fudbal 09. dec. 202117:591 komentar
Podeli:
Izvor: Srđan Stevanović/Starsport

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije zakazala je saslušanje Novice i Stanislava Tončeva za 16. decembar. Otac i sin, prvi čovek FS Regiona istočne Srbije i predsednik Radnika, imaće priliku da se usmeno izjasne o ulasku u sudijsku svlačionicu tokom poluvremena utakmice surduličkog superligaša sa TSC-om.

Prvostepeni organ, u isto vreme, po članu 139 Diciplinskog pravilnika, odbacio je prigovor o suspenziji dvojice sportskih radnika. Obojica su i dalje pod zabranom angažovanja u fudbalu, zbog okolnosti incidenta i težine prekršaja.

Na poslednjoj sednici, pre sedam dana, disciplinski organ dostavio je zahtev Novici i Stanislavu Tončevu da, u pisanoj formi, detaljnije obrazlože sporan događaj. Preko advokata, Miće Petkovića, često angažovanog u sportskim sporovima, Tončevi su zatražili i usmeno izjašnjenje. Komisija je na sednici u četvrtak usvojila zahtev punomoćnika i zakazala saslušanje za sedam dana.

Otac i sin, tvorci modernog Radnika, terete se za prekršaj iz kategorije „nesportsko ponašanje“, po članu 53 Disciplinskog pravilnika. Osim novčane, istim paragrafom, zaprećena kazna je od tri do 12 meseci zabrane rada u fudbalu.

U odbrani, osporavajući da je reč o „nesportskom ponašanju“, u desetak tačaka, okrivljeni su objasnili okolnosti incidenta. Posebno citirajući službena lica da nije bilo povišenog tona, pretnji, niti ružnih reči, Novica i Stanislav Tončev zatražili su odbacivanje prijave.

Službena lica, na čelu sa glavnim sudijom Dejanom Trifkovićem, dan posle utakmice u Surdulici, dostavila su izveštaj i navela da su tokom poluvremena u svlačionicu došli Novica i Stanislav Tončev. Imali su primedbu na isključenje Uroša Milovanovića iz 23. minuta. Zato su, uz snimak na telefonu, zatražili objašnjenje  od beogradskog arbitra. Rasprava je trajala nekoliko minuta, Tončevi su potom otvorili debatu i o prvom žutom kartonu isključenom napadaču.

Tek kad je Trifkoviću zazvonio telefon, zbog poziva iz VAR sobe, u kojoj se nalazio Momčilo Marković, u razgovor su se uključile i ostale sudije – Bojan Banović, Slobodan Pavlović i Aleksandar Živković. Nedugo zatim, po povratku glavnog arbitra u svlačionicu, predstavnici Radnika su se povukli.

Osim „nesportskog ponašanja“, Tončevima se na teret stavlja i povreda restriktivnog prostora. Obojici je potvrđena suspenzija do okončanja postupka…

Utakmica Radnik – TSC (2:1) odigrana je 24. novembra.

 

Komentari

Vaš komentar