Novi teret za Partizan: Zvezda traži 26.000 evra

Fudbal 04. maj. 202220:277 komentara
Podeli:
FK Partizan
Izvor: Srđan Stevanović/Starsport

Na listu za naplatu dugovanja od Partizana, ponovo bi mogla da se nađe Crvena zvezda. I to zbog 26.000 evra!

Upravo toliko novca potražuju predstavnici šampiona Srbije zbog štete nastale na 167 „večitom derbiju“.

Iz kancelarija sa stadiona „Rajko Mitić“, poslednjih dana, otpremljen je zahtev za izmirenje troškova nastalih 16. aprila, za vreme i posle utakmice Crvene zvezde i Partizana. Svašta se našlo tada na meti obesnih huligana, stacioniranih na južnoj i istočnoj tribini. Da su stradale stolice, to više nije ni vest u odjavi „večitog derbija“. Ovog puta, razulareni jurišnici bes i nezadoljstvo iskalili su i na semaforu, čitačima ulaznica, kapijama, kamerama unutar stadiona…

Povezano

Predstavnici Crvene zvezde uredno su posle meča, sa službenicima policije, popisali oštećenja, obratili se pojedinim zanatskim radnjama za servis i uredno dostavili zahtev za naknadu štete na račun Partizana. Sve sa izveštajima službenika policije i delegata Radenka Stevovića.

Celokupnu dokumentaciju moraće da uvaže i organi Fudbalskog saveza Srbije, u čijim rukama će biti predmet. Ukoliko budu prihvaćeni svi zahtevi, Partizan će morati na račun naljućeg rivala da uplati oko 26.000 evra. Najveći deo štete nastao je zbog oštećenja stolica na južnoj i istočnoj tribini stadiona „Rajko Mitić“.

Na tribinama su zabeleženi svakojaki incidenti. Jedan od huligana, tokom meča, ustremio se na semafor, uporno pokušavao da prelepi jedan deo, napokon i uspeo da napravi manje oštešenje u donjoj polovini. Drugi se odlučio za „afrički recept“ – laserima je ometao fudbalere na terenu. Policija je uspela da detektuje izgrednika sa laserom, pa je i uhapšen tokom utakmice.

Sličnom postupku, Crvena zvezda je pribegla i nakon prvog prolećnog susreta sa Partizanom. Crveno-beli su tada potraživali oko 55.000 evra, ali je poslednjeg februarskog vikenda i huliganski pir na tribinama bio duplo intezivniji… Nadležna komisija Fudbalskog saveza Srbije priznala je veći deo potraživanja zbog oštećenja na tribinama.

Komentari

Vaš komentar