Nazire se kraj istrage: Blater saslušan u Ženevi

Fudbal 09. avg. 202114:191 komentar
Podeli:
Sep Blater
Izvor: FABRICE COFFRINI / AFP

Nekadašnji predsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Jozef Blater sastao se u ponedeljak sa švajcarskim tužiocem zaduženim za istragu o uplatama Mišelu Platiniju i čini se da se kraj te istrage konačno nazire.

Nekadašnji predsednik FIFA Sep Blater i nekadašnji prvi čovek Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini pod istragom su zbog uplate FIFA Platiniju iz 2011. godine u iznosu od dva miliona švajcarskih franaka (1.85 miliona evra).

Nakon razgovora koji je obavio sa tužiocem u Cirihu u ponedeljak, Blater je rekao da će u utorak konačno saslušanja u ovom slučaju biti završena.

„Ovo je bio prvi deo, sutra sledi drugi. Razgovor je protekao u dobroj volji sa obe strane“, rekao je Blater kratko medijima.

U pratnji advokata Lorenca Ernija Blater je rekao da će iskoristiti ostatak dana za odmor i rad. Bio je očigledno dobro raspoložen, namsejan i mahao je svima koji su se zatekli ispred tužilaštva.

Saslušanje je bilo prethodno zakazano ranije, ali je moralo da bude odloženo zbog Blateorvih zdravstvenih problema. Iz istog razloga je podeljeno na dva dana, jer je Blater mogao da provede samo 90 minuta sa tužiocem.

Blater je decembar i januar proveo u bolnici nakon operacije srca, a poteškoće sa zdravljem imao je i u martu.

Komentari

Vaš komentar