Navijači Vojvodine pozivaju: Da na jedan dan svi budemo Romantičari

Fudbal 21. sep 202217:412 komentara
Podeli:
Izvor: YouTube

Navijači OFK Beograda, okupljeni oko Kluba prijatelja OFK Beograda već dvadesetak dana vode borbu sa još uvek aktuelnim predsednikom Upravnog odbora kluba Dejanom Vuksanovićem i borbu za goli život kluba za koji navijaju.

Već smo pisali o akciji navijača za spas kluba, a na prvoj utakmici na kojoj su prikupljane donacije, duel sa Teleoptikom na Staroj Karaburmi (2:1) skupljeno je 770 evra i 81.650 dinara.

*„Jedini smo voleli, jedini smo na kraju ostali“

Vapaj navijača odjeknuo je daleko, a prvi su se oglasili navijači Vojvodine. I to zvaničnim saopštenjem navijača okupljenih u FKV Forumu.

„Navijači Vojvodine sa FKV foruma žele da pošalju poruku podrške velikanu od koga su izgleda svi digli ruke, OFK Beogradu.

Želimo i nadamo se da će ova poruka doći do rukovodilaca Fudbalskog kluba Vojvodina i da će i oni shvatiti u kakvom se problemu naš veliki i respektabini kroz istoriju rival nalazi.

Navijači Vojvodine nisu navijači rezultata, ako treba neka rukovodstvo odvoji novac i donira OFK Beogradu (ne da pozajmi, već da donira) i makar cena toga bila da naš klub ne dovede neko potencijalno pojačanje.

Pozivamo i rukovodioce kluba da organizuju prijateljsku utakmicu sa OFK Beogradom koja bi bila humanitarnog karaktera za pomoć i očuvanje OFK Beograda.

Svesni smo da u društvu u kome se nalazimo ovakva sudbina može da sačeka naš ili bilo koji drugi klub (dobro, u ovoj državi ima i zaštićenih koji je odavno trebalo da zasluženo sačekaju takvu sudbinu, no o tome neki drugi put) i zato moramo da se držimo zajedno i kroz ovakve teške trenutke, a u takvim trenucima se vidi ko je prijatelj. Mi smo OFK Beograd uvek kroz istoriju shvatali kao prijateljski klub. Želimo opet da vodimo veliko rivalstvo sa njima na tribini i terenu.

Potencijalnim gašenjem OFK Beograda izgubili bismo mnogo više nego što mnogi mogu da zamisle u ovom trenutku. Njihova istorija je neprocenjiva za istoriju ove igre na našim prostorima. Makar na jedan dan budimo svi Romantičari. Pozivamo i sve ostale klubove da pomognu.

O odgovornom za stanje u kakvom se nalazi OFK Beograd ne bismo pričali u ovom trenutku jer ne zaslužuje da bude u istoj rečenici u kojoj se nalazi ime tog kluba.

Navijači Vojvodine i članovi FKV foruma“.

Oglasili su se i navijači Budućnosti iz Podgorice koji su na stadion svog kluba istakli transparent na kome piše:

„Za stari sjaj i tribine pune, podrška za Romantičare sa Karaburme“.

I tek što je ova vest počela da odjekuje, okrenuta je u pojedinim srpskim medijima i druga strana medalje.

Kako se u tim medijima navodi, OFK Beograd se oglasio zvaničnim saopštenjem u kome optužuje navijače da su tukli predsednika UO, da su maltretirali žene u klubu, da su tu samo iz svoje koristi…

Sport Klub takvo saopštenje nije dobio. Nema ga ni na zvaničnim stranicama kluba. I nećemo se pozivati na pisanja drugih medija. Navijači tvrde da je to navodno saopštenje zapravo plaćeni članak pojedinaca iz uprave protiv koje se bore.

Ono što stoji na zvaničnom sajtu kluba je obaveštenje o zakazanoj vanrednoj Skupštini kluba u utorak, 27. septembra.

Komentari

Vaš komentar