Navijači oduševljeni: U Engleskoj ukidaju sva ograničenja!

Fudbal 05. jul. 202120:29 > 20:322 komentara
Podeli:
Old Traford Trafford navijači fans
Izvor: REUTERS/Andrew Yates

Premijer Velike Britanije Boris Džonson rekao je da sportski stadioni i priredbe neće imati ograničenje kapaciteta od 19. jula, jer se od tog datuma ublažavaju ograničenja koronavirusa. Više neće biti socijalnog distanciranja, niti nošenja maski...

Povezane vesti

Premijer Velike Britanije je na konferenciji za medije u ponedeljak zajedno sa saradnicima izneo najnovije predloge, koji podrazumevaju da će sportski stadioni i svi događaji širom Engleske moći će da rade u punom kapacitetu od 19. jula nakon što je Vlada odredila sledeću fazu ublažavanja ograničenja koronavirusa, objavio je Skaj sports.

Sledeća faza podrazumeva završetak socijalnog distanciranja, što je posebno obradovalo ljubitelje fudbala pred početak nove sezone u avgustu.

Anfield Enfild fans navijači
Izvor : Action Images via Reuters/Jason Cairnduff

Obavezno nošenje maski takođe će se ukinuti – iako smernice sugerišu da bi ljudi to mogli da odluče na „zatvorenim i prepunim mestima“.

Neće biti obavezne upotrebe potvrde o statusu Covid, takozvanih pasoša domaćih vakcina, iako će firme i organizacije moći dobrovoljno da koriste sistem ako budu smatrali da je to potrebno.

To znači da će navijači moći da prisustvuju ukoliko se zadovolje potrebni testovi, a takođe će moći da stoje, navijaju i pevaju bez kršenja bilo kakvih propisa.

Odluka o tome hoće li se ići sa svim predlozima doneće se 12. jula nakon pregleda najnovijih dostupnih podataka.

Zvaničnici su već priznali slučajeve koronavirusa i smrtnost će se i dalje povećavati – doduše na znatno nižem nivou nego pre programa vakcinacije – ali sada je bilo potrebno pronaći novi način života sa virusom.

Komentari

Vaš komentar