Nakon debakla Partizana incidenti na tribinama zasenili događaje na terenu

Fudbal 12. avg 202219:24 > 20:297 komentara
Podeli:

Nasilje u sportu. Još jedna fudbalska utakmica u kojoj su incidenti na tribinama potpuno zasenili događaje na terenu. Za debakl FK Partizan na evropskoj sceni zaslužan je kiparski AEK, ali je dan kasnije glavna tema ponašanje navijača, skandiranje protiv uprave kluba i predsednika države, sukobi sa policijom i na kraju maltretiranje i ponižavanje fudbalera. Međutim, FK Partizan u saopštenju, koje nisu potpisali čelni ljudi, već dva igrača, demantuje se da je bilo nasilnog ponašanja navijača prema fudbalerima.

Nema više crno-belo, sad je sve crno. Navijači su u Humskoj igrali svoju igru, počelo je pogrdnim skandiranjem prema loži na zapadnoj tribini. Mete su bile predsednik Partizana Milorad Vučelić i generalni sekretar Miloš Vazura.

Povezane vesti

Skandirali su: „Uprava napolje“!

Tokom utakmice na istoku su se desila dva odvojena incidenta, sukobi sa policijom i vređanje predsednika države.

A kada je remi sa Kipranima, jednak porazu, ozvaničen poslednjih sudijskim zviždukom, na jugu je počelo treće poluvreme. Navijači nisu dozvoli fudbalerima da odu, pre nego što ih postrojili i žargonski rečeno „izribali“.

Fudbaleri su ponižavani, traženo im je da skandiraju protiv uprave i da predaju dresove. A kada su se konačno zaputili ka tunelu, igrači Partizana su uz vređanja, gađani raznim predmetima.

Pa ipak, ključni svedoci incidenata u Humskoj, sve ovo videli su nekim drugim očima. FK Partizan oglasio se saopštenjem koje nisu potpisali čelni ljudi već kapiten tima i golman.

„Povodom natpisa pojedinih medija i navoda da su igrači Partizana maltretirani od strane navijača sa južne tribine i da su nam nasilno skidani dresovi, želimo da obavestimo javnost da su takvi natpisi laž i da nije bilo nasilnog ponašanja prema igračima niti nasilnog skidanja dresova. Ovakvim natpisima se pokazuje jasna želja i motiv da se naruši atmosfera u klubu“, stoji u saopštenju koje su potpisali kapiten FK Partizan Slobodan Urošević i golman Nemanja Stevanović.

„To nam govori da su navijači i dalje glavni i da igrači moraju tako da govore i da se ponašaju, jer nema ko da ih zaštiti, ako su im rekli da ne smeju da pričaju oni ne smeju da pričaju, ako im kažu skinite dresove – oni su morali da skinu, tako da je atmosfera na crno-belom delu Topčideskog brda jako loša“, ocenjuje novinar Jovan Sekulić.

A sa tog dela brda prvi je potpuno očekivano sišao trener Ilija Stolica, iako, verovatno, on nije jedini i najveći problem FK Partizan. Vratio se Gordan Petrič. Može li kada crno da ponovo postane crno-belo?

Komentari

Vaš komentar