Morati: Posle pobede nad Juveom Inter cilja Skudeto

Fudbal 19. jan. 202110:50
Podeli:
Izvor: REUTERS/Daniele Mascolo

Nekadašnji prvi čovek Intera, sada manji akcionar, Masimo Morati rekao je da njegov klub ove sezone mora ciljati na osvajanje Skudeta.

„Pobeda nad Juventusom ostavila mi je dobar osećaj i ideju da možemo ciljati na ozbiljne stvari ove sezone. Juventus je bio protivnik kojeg sam se najviše plašio, ali bilo bi pogrešno ukoliko bismo potcenili Milan“, rekao je bivši predsednik Intera za Tutospor.

Trener Intera Antonio Konte više puta je istekao da je Juventus daleko u prednosti u odnosu na ostale klubove u Italiji.

„Kada Konte govori o razlikama sa Juveom, mislim da se poziva na strukturu kluba. Juventus ima isto vlasništvo već 100 godina. U fudbalskog smislu jaz se smanjio jer Inter igra sve bolje. Mislim da Konte govori o zaostatku i da motiviše svoje igrače. Inter može da izgovori reč Skudeto jer mi nismo Sasuolo“.

Mediji na Apeninima uveliko pišu da će kineska korporacija Suning prodati većinski udeo u klubu, pa se nameće pitanje da li bi Morati ponovo kupio isti…

„Iskreno, ne znam najnovije informacije. Čitao sam da traže manjinskog akcionara, ali i nešto drugo. To je njihova stvar, ali trebalo bi nešto da kažu radi navijača. Bilo bi mi žao ukoliko odluče da prodaju klub jer su bili najbolji vlasnici koje je Inter mogao da pronađe. Ne razmišljam o kupovini Intera jer neki klubovi su postali toliko veliki, da to nije više posao za samo jednog čoveka“.

Inter bi uskoro trebalo da promeni grb kluba.

„Jednom, u prvim godinama mog predsedništva, išli smo u Austriju na meč kupa i oni su na tabli napisali: „Inter Milan“. Sećam se da sam razgovarao sa direktorom naših protivnika i tražio da uklone reč „Milan“, što su oni i učini. Inter je poznat kao Inter i nema razloga da se dodaje bilo šta drugo“, zaključio je Morati.

Komentari

Vaš komentar