Mladi Hrvati treći put zaredom na EURO

Fudbal 27. sep 202221:01
U21 fudbalska reprezentacija Hrvatske
Izvor: Marius Simensen/ BILDBYRAN

Mlada reprezentacija Hrvatske obezbedila je plasman na EURO za igrače do 21 godine, pošto je u revanšu baražu bila bolja od Danske posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Posle pobede na svom terenu 2:1, mladi Vatreni su u Danskoj poraženi istim rezultatom posle 90 minuta. Bilo je 2:0 za Dansku, ali je napadač Sent Paulija Igor Matanović u 84. minutu smanjio na 2:1 i izborio produžetke.

Pre toga Danci su već posle 20 minuta prešli u ukupno vođstvo. Prvo je O’Rajli u 10. minutu doneo vođstvo 1:0, da bi Frendrup u 19. minutu duplirao prednost. Ipak, Vatreni su uspeli da se spasu i uđu u dodatnih 30 minuta.

U produžecima nije bilo golova pa su odlučivali penali. U prve tri serije svi su bili precizni, ali na otvaranju četvrte Kristensen nije realizovao penal. Veliku šansu da donese prednost pred petu seriju propustio je upravo Matanović, pa je ostali 3:3. Potom su Madsen i Sučić bili precizni, da bi odluka pala u šestoj seriji. Prvo Ros nije iskoristio penal, da bi ulogu heroja preuzeo Marko Pašalić, koji je realizovao penal i odveo Hrvatsku na treći vezani EURO.

Komentari

Vaš komentar