Mitrović, ipak, propušta Brazilce?

Fudbal 23. nov 202208:56
Aleksandar Mitrović Mitrogol
Izvor: REUTERS/Novak Djurovic/File Photo

Sitno broji fudbalska Srbija do meča sa Brazilom. Dan uoči mondijalske premijere, sve su izglednije šanse da će selektor Dragan Stojković izdiktirati početni sastav bez Aleksanda Mitrovića!

Od izveštača iz Dohe

Srpski napadač, na poslednjim treninzima, oseća se mnogo bolje i skoro da je zalečio povredu zgloba. Bol, ipak, nije potpuno nestala i zato je stručni štab bliži odluci da Mitrogol propusti, za četvrtak zakazan, duel sa brazilskim timom na Lusailu.

Za rekordno vreme, Aleksandar Mitrović je uspeo da prebrodi akutan problem. Vratio se i treninzima, spreman da ličnim primerom još jednom pokaže sliku aktuelne generacije „orlova“. Spreman je Mitrogol da ide i preko granica bola i prihvati teret startera, međutim, konačnu reč u čitavom slučaju daće struka i doktorski tim.

Činjenica da opcija „ne“ nikad nije bila u igri, skupo je koštala srpskog napadača i posle povrede u utakmici sa Švedskom. Odigrao je tri dana kasnije na gostovanju u Oslu, postigao gol, potom i četiri meča u dresu Fulama, međutim, dalje nije mogao… Od kraja oktobra podvrgnut je režimu specijalnog oporavka u Beogradu.

Na putu do konačne odluke, selektor Dragan Stojković uvažiće više parametara.

Prvi i najvažniji – aktuelan zdravstveni trenutak Aleksandra Mitrovića. Potom i činjenicu da Srbiju, posle Brazila, očekuju možda i za plasman u osminu finala bitniji susreti sa Kamerunom i Švajcarskom. Oprez na putu do konačnog oporavka zato može da bude ključan parametar u stavu da Mitrović ne dobije mesto među prvih 11. Možda čak ni na klupi…

Ikona nacije i najbolji strelac državnog tima preko je potreban Srbiji. Pokazao je bezbroj puta koliko znači ekipi Dragana Stojkovića, u 15 utakmica Piksijevog mandata, postigao je 14 golova… Zato će i slučaj, o kojem se poslednjih dana intezivno debatovalo u domaćoj javnosti, biti zaključen tek u sredu veče, ili čak u četvrtak s jutarnjim satima.

Slično je bilo i uoči meča odluke, u Lisabonu, novembra prošle godine… Iako bez treninga sedam dana uoči odsudne utakmice u Portugalu, Mitrović je hteo da igra. Selektor Stojković odlučio je da Mitrovića ostavi na klupi i tek u poluvremenu, pri rezultatu 1:1, ubaci ubojitog strelca.

Mitrogol je pogodio u 90. minutu za 1:2 i odveo Srbiju u Katar…

Komentari

Vaš komentar