Mandžukić u stručnom štabu Hrvatske

Fudbal 22. nov 202121:57
Izvor: Kevin C. Cox/Getty Images

Nekadašnji hrvatski reprezentativac, jedan od najzaslužnijih za istorijski uspeh plasman u finale Svetskog prvenstva pre tri godine Mario Mandžukić novi je član stručnog štaba Zlatka Dalića.

Nekadašnji napadač Bajerna, Juventusa, Atletiko Madrida bio je jedan od najvažnijih igrača Vatrenih pre tri godine u Rusiji. Posle čega se oprostio od reprezentacije, a ove godine je završio i plodnu karijeru, u kojoj su najznačajniji trenuci osvajanje Lige šampiona sa Bajernom i gol u finalu istog takmičenja za Juventus protiv Reala 2017.

– Hvala selektoru Daliću i predsedniku Kustiću na povjerenju. Zaista smo se lako dogovorili oko saradnje kojoj se izuzetno radujem. Znam koliko mi je reprezentacija značila kao igraču te želim tu strast, ali i svoje iskustvo, preneti novoj generaciji. Sjajno je što smo osigurali direktan plasman u Katar, sada imamo godinu dana mira da se kroz prijateljske utakmice i Ligu nacija dobro pripremimo za Svetsko prvenstvo. S puno odgovornosti, želje i ambicije ulazim u ovaj posao te ću dati sve od sebe da pomognem selektoru, kolegama u stručnom štabu i naravno celoj reprezentaciji u narednom periodu – rekao je Mandžukić.

Zadovoljstvo pridošlicom nije krio ni selektor Zlatko Dalić.

– Uvek govorim da Vatreni treba da ostanu blizu reprezentacije, i zato mi je jako drago što je Mario opet s nama. U razgovoru s njim uverio sam se koliko je predan, zainteresovan i voljan pomoći, a mislim da će njegovo izuzetno iskustvo biti od velike koristi našim igračima, posebno onima mlađima. Smatram da smo dobili vredno pojačanje u stručnom štabu jer znam s koliko truda i angažmana Mario pristupa svemu u životu i zato se radujem ponovnoj saradnji.

Komentari

Vaš komentar