Mandarić: Nisam ja za Partizan i Zvezdu, a nisu ni oni za mene, Nikolića cenim

Fudbal 10. nov 202113:211 komentar
Podeli:
Milan Mandarić
Izvor: Foto: Uroš Skaza

Doskorašnji predsednik ljubljanske Olimpije Milan Mandarić govorio je za slovenački Sport klub o periodu provedenom u ljubljanskom timu, a dotakao se srpsko-američki biznismen i svoje budućnosti, u kojoj ne vidi saradnju sa beogradskim „večitim rivalima“.

Mandarić je sumirao šestogodišnji mandat na čelu tima iz slovenačke prestonice.

Bio bi veliki greh ako bi moj period pratio pad. I nadam se da se to neće desiti. Temelji su dobri. Znamo šta smo uradili dobro, a šta loše. Za novog predsednika će biti ključno da ima pravu viziju i da se okruži dobrim ljudima. Postigao sam mnogo toga i ponosan sam na to. Sve vreme smo bili blizu prvog mesta u prvenstvu, osvojili smo dve titule, tri Kupa. U ovom delu nema sumnje da smo napravili izvesnu razliku u odnosu na prethodne periode. Nismo lako napravili ovu razliku. To je koštalo mnogo novca, energije, bilo je mnogo želje da se to uspešno uradi. Što se finansijskog posla tiče, bez ulaganja nema uspeha. Potrošio sam velike, ozbiljne pare, preko 20 miliona iz porodičnog fonda. Ovome moramo dodati i uspešnu prodaju igrača“, izjavio je Milan Mandarić za Sport klub Slovenija.

U toj prvoj sezoni Olimpiju je vodio i Marko Nikolić, koji je morao da napusti Olimpiju zbog tada veoma neslavne afere. Da li vam je žao, s obzirom na njegove kontinuirane uspehe, što je morao da se oprosti tako brzo?

Marko Nikolić je najbolji trener koji je vodio Olimpiju u mojoj eri. Bez sumnje. On je izuzetan trener i izuzetan čovek. Bilo mi ga je žao. Smirivao sam ga deset dana, takođe ga branio od pritisaka, uključujući i UEFA. Međutim, na kraju je došao u moju kancelariju i rekao: ‘Predsedniče, odlazim. Ne mogu više da gledam kako te napadaju zbog mene. Znate da nisam rasista, ali nažalost desilo se ono što se desilo i zato odlazim.’ Kada sam hteo da predložim otpremninu, on nije hteo da uzme ni centa. Sastajemo se i danas ako smo oboje u Beogradu“, ispričao je 84-godišnji Mandarić.

Odmah posle konferencije za novinare posle primopredaje kluba u nemačke ruke govorili ste o tome da još niste završili sa fudbalom. Odmah su se mediji počeli da govore, pričalo se o makedonskom Vardaru, čak i o Crvenoj zvezdi. Koja će biti vaša sledeća fudbalska stanica?

Što se tiče Crvene zvezde i Partizana, zvali su me pre izvesnog vremena i najviši predstavnici zemlje. Naravno da ih veoma poštujem, kao i ova dva kluba. A ovo nisu ni klubovi za Milana Mandarića niti je Milan Mandarić za te klubove. Tamo država mora prvo da uredi situaciju da bude povoljna za investitore u sport, i moji sagovornici su to razumeli. Imam mnogo toga da ponudim, da se ne hvalim, ali tako je kada imaš toliko iskustva iza sebe. Nisam još ništa odlučio. Ponekad čak razmišljam o tome da izaberem manji projekat gde će biti manji pritisak i gde će takođe biti potrebna manja ulaganja. Ali sigurno neću moći bez fudbala, što ću teško moći da objasnim svojim ćerkama i ženi. Još uvek imam želju za fudbalom“, zaključio je Mandarić.

Komentari

Vaš komentar