Lalatović: Hajde da ukinemo VAR u srpskom fudbalu

Fudbal 20. maj. 202222:055 komentara
Podeli:
Izvor: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Nenad Lalatović nije bio razočaran zbog poraza u poslednjem meču plej-auta njegovog Radničkog 1923 protiv Metalca, ali jeste zbog nekih drugih stvari.

Čestitao je Lalatović Metalcu na pobedi, uz napomenu da je želeo da sačuva nosioce igre za predstojeći baraž za opstanak u eliti. A potom se zapitao zašto se ne koristi VAR tehnologija u pojedinim situacijama.

– Zašto postoji VAR u srpskom fudbalu? – upitao se Lalatović, koji je potom ljutito nastavio:

– Žao mi je Maksimovića, dobio je direktan crveni karton. A nije trebalo tako da bude, nije bilo tog intenziteta, uradio je protivnika u stomak, ne u glavu. Kad niste sigurni, konsultujte VAR tehnologiju. Hajde bar u baražu da gledamo VAR. Da se ne gleda da li klub vode političari, ili neko drugi, pa da se odlučuje na osnovu toga. Ova utakmica nam ništa nije značila, ali opet igrač koji nas je doveo do baraža dobija direktan crveni karton. Verujem da je glavni sudija u pravu, ali više verujem VAR-u. Hajde da gledamo usporeni snimak, pa da vidimo šta je bilo. Žao mi je što tog momka neće biti u dva meča, ovde u Kragujevcu pred 10.000 ili 15.000 gledalaca.

Potom je Lalatović komentarisao i medijske natpise od prethodnih dana, da se već dogovorio sa banjalučkim Borcem.

– Nisam potpisao, jesu me kontaktirali. Tek u junu ću odlučiti da li ću napustiti srpski fudbal, zavisi od dogovora mene i Uprave Kragujevčana. Ako bih potpisivao, to ne bih činio pre 5. Juna. Ali, ponavljam, prvo slede razgovori sa Radničkim i sve do tad sam trener ovog tima.

Komentari

Vaš komentar