Kiks Reala u Elćeu, Atletiko usamljen na prvom mestu

Fudbal 30. dec 202023:39
Izvor: Gonzalo Arroyo Moreno Getty Images Sport

Kao Robin Hud Real ove sezone je besprekoran u duelu sa najvećim rivalima, ali zato malo malo časti one manje klubove. Tako je i sada zabeležio novi nerešen rezultat protiv povratnika u elitno društvo Elćea i dodatno se udaljio od odbrane titule.

Ove sezone Real je u direktnim duelima sa konkurentima za titulu Atletikom, Barselonom, Seviljom pokazao da je najbolja ekipa, ali to neće ništa vredeti ukoliko ne prestane da seje bodove protiv ekipa koje bi morao da pobeđuje. Ili dok Atletiko ne počne da kiksira. Ovako, pred Novu godinu ima dva boda manje od gradskog rivala, ali i čak dve utakmice više, što može da se pretvori u osam bodova, a to je za španski šampionat ogromna razlika.

U prvom poluvremenu Kraljevski klub je držao pod kontrolom utakmicu, a do vođstva je došao u 20. minutu. Elće je pokrenuo potencijalno opasan kontranapad, ali su predali loptu u noge gostima. Onda je sevnula rekontra, u kojoj je Asensio pogodio prečku, a na odbijenu loptu naleteo Luka Modrić i glavom je smestio u mrežu.

Na poluvreme se otišlo sa minimalnom prednošću Madriđana, ali već u 52. minutu Elće dolazi do penala. Siguran izvođač najstrože kazne bio je Fidel za 1:1. Očekivano, Real je krenuo po drugi gol, dominirao je sa 69% poseda, sa sedam pokušaja na gol naspram tri domaćina a taj odnos je bio još jači u šutevima u okvir (4:1) ali mreža domaćina nije se zatresla i Real je izgubio 15. bod od početka šampionata.

Atletiko je prvi sa 35 bodova, dva manje ima Real ali i dve utakmice manje. Elće je 15. sa 16 bodova, jednim više od zone ispadanja.

Komentari

Vaš komentar