Karadžić pred smenom, Filipović na čelu Sudijske komisije

Fudbal 15. jun 202110:28
Podeli:
Izvor: Guliver image

Najuže rukovodstvo Fudbalskog saveza Srbije smeniće Milana Karadžića i za predsednika Sudijske komisije imenovati Dejana Filipovića. Potvrda se očekuje na sednici Odbora za hitna pitanja, najverovatnije, u sredu.

Poslednjih dana, intezivirane su aktivnosti vrhuške srpske kuće fudbala u naporima da se reše goruća pitanja u najkritičnijem sektoru – sudijskoj organizaciji. Skandalozni propusti, poslednjih godina, automatski su eliminisali još uvek aktuelnog predsednika Milana Karadžića.

Zanimljivo, utrkivali su se prošle jeseni predstavnici klubova, tokom veštački generisanog sukoba FSS i Partizana, ko će slađim rečima opisati suđenje na terenima Super i Prve lige, ali danas duvaju očigledno novi vetrovi… Sličan je stav i u kancelarijama na beogradskim Terazijama, bez obzira na maksimalnu podršku Karadžiću tokom dvogodišnjeg predsedničkog mandata u najizazovnijoj i najzahtevnijoj komisiji unutar sistema FSS.

Povezane vesti

Vakuum vlasti, iako na papiru nije bilo tako, izbacio je na površinu mnogobrojne samoreklamere, verovatno, jedine ubeđene da imaju kredibilitet za borbu sa godinama nataloženim problemima. Nijedan od njih, kako saznajemo, nije bio ni blizu planova rukovodstva saveza.

Ime Milorada Mažića bilo je na listi najpoželjnijih, ali ne i najrealnijih rešenja. Čvrst ugovor sa kiparskim fudbalskim savezom smestio je najboljeg srpskog arbitra i priču o njegovom angažmanu kao – nemogućoj misiji. Odlična pozicija u UEFA izbacila je iz igre i Vlada Glođovića, u Mažićevoj eri, drugokotiranog arbitra iz Srbije sa FIFA znakom. I tu je kraj – nakaradan sistem tokom petogodišnjeg mandata Slaviše Kokeze zbrisao je mnogobrojne poštene i vredne fudbalske radnike, pogotovo u sudijskoj branši.

Milorad Mažić
Izvor : Guliver image

Izbor je pao na Dejana Filipovića. Bivši internacionalac, uprkos svojevremeno aktuelnoj ogromnoj podršci sudijske organizacije i Fudbalskog saveza Srbije, nije se proslavio sa pištaljkom. Posle superligaške promocije, na kratko se vratio u drugoligaško društvo, potom opet „zasvirao“ u eliti. I tu je bio kraj…

Iza Filipovića je i kratak mandat u Sudijskoj komisiji, od 2017. do 2018, zajedno sa Radetom Đurovićem i Milanom Karadžićem.

Uporedo sa očekivanim imenovanjem, nekadašnji beogradski arbitar, dobiće i mandat da oformi tim najbližih saradnika. Vreme nije Filipovićev saveznik, svega mesec dana pred početak superligaške sezone, sledi formiranje Sudijske komisije i liste arbitara…

A, i na tom planu, kako saznaje Sport klub, sledi podjednako uzbudljiva serija promena. U vrhu Fudbalskog saveza Srbije već je sačinjena lista sudija pred prevremenom „penzijom“. Metla čeka i doskorašnje internacionalce i arbitre u centru prolećnih skandala na terenima Super i Prve lige.

Komentari

Vaš komentar