Kapiten Rusije Artjom Džjuba odbio poziv u reprezentaciju

Fudbal 15. mar. 202213:47 > 13:48
Podeli:
Artjom Dzjuba
Izvor: Via Guliver

Kapiten ruske fudbalske reprezentacije Artjom Džjuba nije pozvan u utorak na okupljanje reprezentacije zbog teške situacije u Ukrajini, gde žive njegovi rođaci, objasnio je selektor ruske reprezentacije.

„S obzirom na tešku situaciju u Ukrajini, gde žive mnogi članovi njegove porodice, Artjom se izvinuo i zamolio, iz porodičnih razloga, da ga ne pozivaju za sledeće susrete ruske reprezentacije“, objasnio je Valerij Karpin u intervjuu objavljenom na „web stranici“ Ruskog fudbalskog saveza.

„Dogovorili smo se da ćemo ostati u kontaktu i pažljivo ću pratiti njegove sledeće utakmice sa Zenitom iz Sankt Peterburga“, dodao je.

Džjubin otac je Ukrajinac iz Poltave, a majka je Čuvaškinja.

Nakon vojne intervencije ruskih snaga u Ukrajini, FIFA je odlučila da isključi Rusiju iz baraža za Svetsko prvenstvo 2022., u kojem je krajem meseca trebalo da igraju protiv Poljske. Ruski fudbalski savez je osporio ovu odluku pred Sudom za sportsku arbitražu (KAS) i zatražio njezino ukidanje, o čemu će KAS uskoro odlučivati.

Šta god se dogodi, ruska selekcija će se okupiti od 21. do 27. marta, naveo je Karpin, a tačan program priprema, kao i prijateljskih utakmica, biće objavljen naknadno.

"Kao što sam već učinio, iz logističkih razloga, doneo sam odluku da na ove pripreme ne zovem igrače, koji igraju u evropskim klubovima", dodao je Karpin.

Komentari

Vaš komentar