Jedina dilema Nemaca pred SP – gde smestiti porodice igrača

Fudbal 21. sep 202220:302 komentara
Podeli:
Izvor: Christian Kaspar-Bartke/Getty Images

Nakon silnih poziva na bojkot na raznim nivoima, naravno da Nemačka neće preskočiti učešće na Svetskom prvenstvu u Kataru. Planovi Fudbalskog saveza Nemačke gotovo su zaključeni. Ostala je još samo jedna dilema.

Kako u sredu piše Bild, jedino nerešeno pitanje u planovima FS Nemačke je šta sa suprugama i porodicama reprezentativaca. Nemački dnevnik dodaje id a je za ovu nedelju planiran „samit o suprugama igrača“.

Mnogo je igrača koji žele da bar u jednoj fazi šampionata uz njih budu porodice, ali planiranje njihovog boravka u Kataru pokazalo se kao problem. Iz jednostavnog razloga – svi hoteli su ili već popunili kapacitete ili su papreno skupi.

FS Nemačke želi da na sebe preuzme sve troškove igrača tokom trajanja celog prvenstva, pitanje putovanja supruga i porodica igrača biće razmatrano posebno.

Sastanku bi trebalo da prisustvuju menadžer saveza Oliver Birhof, menadžer reprezentacije Tomas Behešti i trojica igrača – Manuel Nojer, Tomas Miler i Džošua Kimih.

Selektor Hansi Flik uvek insistira na dobroj atnosferi u kampu pa je igračima dozvolio da na pripreme u Marbelju povedu porodice ukoliko tako žele. Ipak, on je mišljenja da porodice ne bi trebalo da budu uz igrače sve vreme pa zato ne želi ni da se iskoristi čionjenica da u hotelu u kome će biti reprezentacija ima određeni broj slobodnih mesta.

Dodatna „začkoljica“ je i rizik da se smeštaj za porodice rezerviše za četiri nedelje, a da se onda dogodi da Nemačka ispadne ranije. Trošak bi i u tom slučaju snosio FS Nemačke.

Komentari

Vaš komentar