Ima neko veći? Svet ne prestaje da se divi Mesijevom muralu od 69 metara

Fudbal 18. dec 202110:48 > 11:0316 komentara
Podeli:
Prinskrin/Lionel Mesi mural
Izvor: Prinskrin/Lionel Mesi mural

Svetski mediji ne prestaju da komentarišu potez gradskih vlasti Rosarija, rodnog grada Lionela Mesija, gde je u njegovu čast osvanuo najveći mural ikada - 69 metara!

Argentinski grad Rosario odao je ovih dana počast svom najtalentovanijem fudbaleru ogromnim portretom. Ovaj grafit pod nazivom „Iz druge galaksije, iz mog grada“ dizajnirali su i naslikali lokalni umetnici Marlen Zuriaga i Lisandro Urteaga.

Slika prikazuje Mesija kao kapitena nacionalnog tima, u dresu sa brojem 10 kako rukom dodiruje grudi dok ga obasjava sunce.

Deca iz osnovnih škola pozvana su prošle nedelje da prisustvuju ceremoniji inauguracije koju su organizovale gradske vlasti Rosarija. Ova svojevrsna akcija biće nastavljena i narednih dana. Ima za cilj da širi sliku fudbalske superzvezde rođene u Rosariju po svim gradskim zgradama.

Videćemo da li će možda osvanuti i veći mural od ovog…

Naravno, svi u Rosariju svojataju Mesija. Kažu da je sadašnji fudbaler Pari Sen Žermena prve fudbalske korake napravio u malom lokalnom klubu Grandoli, onda je prešao u mnogo veći Njuels Old Bojs, pre nego što se iz Rosarija 2000. godine preselio u Barselonu.

Komentari

Vaš komentar